Blog
2   43

Lad nu medlemmerne vælge deres egen formand m/k

Abonner på nyt om Jan Frejlev tænker højt i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

DLF´s medlemmer vil helt sikkert føle, at de har større indflydelse i deres egen forening, hvis de får lov til at stemme direkte ved formandsvalget. Det er et levn fra gamle dage, når det er de kongresdelegerede som vælger formanden.

Nu må det snart være på tide med en nutidig procedure, når vi vælger en ny formand. Den gamle tradition med, at det er kongressen, og de kongresdelegerede som vælger formanden, virker i dag bedaget. I for sig er det en smuk tanke, når de bedste af vores ligemænd/kvinder fra lokalkredsene repræsenterer os medlemmer til kongressen, og vælger formand. Proceduren er bare forældet.

Desværre har valgproceduren indimellem ført til, at der kun en kandidat, da valget har været afgjort på forhånd. Heldigvis er det ikke sådan denne gang, hvor der er hele 4 kandidater at vælge i mellem.

Artiklen fortsætter under banneret

Fordelene ved at have flere kandidater er, at det skaber en debat hos medlemmerne om, hvor foreningen skal hen. Samtidigt er kandidaterne nødt til at bekende kulør om, hvad de går ind for.

DLF lever også i, at der foregår en levende debat om foreningens liv og virke. Hvis der kun stille en kandidater lukker det for debat. Desuden får det politiske spil med alliancer på tværs af kredse og holdninger mindre betydning, når det er medlemmerne som vælger formand. I sidste ende har den til enhver siddende formand et stærkere mandat, hvis han/hun sidder på et direkte mandat fra medlemmerne, ind på et indirekte mandat fra kongressen.

Sidst men ikke mindst vil det give mening for mange flere nyuddannede lærere, at de bliver budt velkommen i et åbent medlemsdemokrati, når de kommer ind i fælledskabet i DLF:

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ