Uddannelsesvejledning
0   1

Igen i år: Færre uddannelsesmesser for elever med særlige behov

Ligesom sidste år får unge med særlige behov færre uddannelsesmesser at vælge mellem, når sæsonen går i gang i denne uge. Foreningen Ligeværd har skåret en messe væk, mens UU Aalborg aflyser på grund af corona. SIDSTE NYT: Messen i Roskilde er udskudt til marts næste år.

For to år siden havde elever med særlige behov hele 13 steder at søge hen for at få inspiration til, hvilken uddannelse eller beskæftigelse de skulle fortsætte på efter deres folkeskoletid. Sidste år var tallet reduceret til fem. Forskellen skyldtes i høj grad, at Ud i Fremtiden ikke længere kunne få økonomien til at hænge sammen i sine uddannelsesmesser, som firmaet holdt otte af i 2018.

Igen i år bliver antallet af uddannelsesmesser reduceret. Denne gang er det Foreningsfællesskabet Ligeværd, som dropper en messe. Hvor Ligeværd sidste år afholdt messer i Herning, Kolding og Aarhus, nøjes foreningen i år med messer i de to sidstnævnte byer.

Samtidig har UU Aalborg aflyst sin messe, som altid ligge torsdag i ugen efter efterårsferien. Det skyldes risikoen for, at elever og udstillere ville blive smittet af coronavirus. Planen er, at messen vender tilbage til næste år.

Vestjyderne svigtede messen i Herning

Artiklen fortsætter under banneret

Der er flere årsager til, at Ligeværd dropper messen i Herning.

"For det første havde vi meget svært ved at finde et egnet lokale, da vi ikke var interesserede i de store sportshaller. Det fungerede godt på Carl Henning Pedersens museum, men det var ikke helt optimalt. Derudover var der for lidt tilslutning fra vores medlemmer til at have en stand, der kom næsten ingen gæster, og vi havde heller ikke den store opbakning fra kommunen. Derfor blev vi enige om, at det ikke skal være Herning, vi satser på", forklarer arrangementskoordinator Tina Navne.

Her kan I komme til messe

Kolding

Tirsdag den 15. september fra 9.30 til 17 i Innovationsfabrikken Kolding. Arrangør: Foreningen Ligeværd.

Aarhus

Torsdag den 24. september fra 9.30 til 17 på rådhuset. Arrangør: Foreningen Ligeværd.

Vejle

Torsdag den 15. april 2021 fra 9 til 15 plus elev- og forældreaften fra 16 til 18 i DGI Huset Vejle. Arrangør: Ud i Fremtiden.

Roskilde

Onsdag den 17. marts 2021 fra 9 til 14 og igen fra 16 til 18.30 og torsdag den 18. marts 2021 fra 9 til 14 i kongrescentret. Arrangører: Compass Fair, STU-foreningen Consentio og Foreningen Ligeværd.

Aarhus

Marts 2021. Arrangør: Foreningen Ligeværd.

Ligeværd skyder messesæsonen i gang i Kolding i morgen. Ud over at udstillingsområdet viser mangfoldigheden i elevernes muligheder, er fagpersoner, UU-vejledere og socialrådgivere klar til at rådgive unge og forældre og beskrive rammer og regler for den unges valgmuligheder.

Står sammen om at give unge den bedste start på voksenlivet

Onsdag og torsdag skulle messen Specialkompasset i Roskilde været fulgt trop. Sidste år havde messen over 3.000 besøgende fra Sjælland og hovedstaden.

På grund af stigningen af coronatilfælde i ikke mindst hovedstadsregionen har firmaet Compass Fairs, som afholder messen i samarbejde med STU-foreningen Consentio og Ligeværd, besluttet at udskyde messen til marts næste år.

"Vi tør ikke risikere noget med den øgede smitte i Roskilde, København og omkringliggende kommuner", siger redaktør og kommunikationsmedarbejder Christina Qvistgaard fra Compass Fairs.

Flere end 70 institutioner, skoler og organisationer skulle ellers have vist paletten af muligheder. til eever fra specialskoler, folkeskoler og friskoler samt vejledere, sagsbehandlere og pårørende. Nu prøver arrangørerne at gentage messen så tæt på den oprindelige som muligt.

Privat udbyder kommer på banen igen til foråret

Selv om Ud i Fremtiden trak stikket i 2019, har virksomheden ikke opgivet at arrangere uddannelsesmesser for unge med særlige behov.

Firmaet havde planlagt en messe i dette forår sammen med UU Vejle, men corona-situationen spændte ben for arrangementet. I stedet er messen udskudt til april næste år. Samtidig bliver den flyttet fra hal 1 i DGI Huset til husets nye store multihal. Det skyldes, at standende til messen i år hurtigt blev booket.

"Så er vi sikre på, at der bliver god plads til alle - såvel udstillere som besøgende. Og endda så meget ekstra plads, at flere udstillere kan deltage", skriver Ud i Fremtiden på sin hjemmeside.

Ud over uddannelse vil messen have fokus på særlig tilrettelagt beskæftigelse.

"Mange unge har gennemført succesfulde STU-forløb, så på messen samler vi gode kræfter indenfor rådgivning, tilbud og formidling af beskæftigelse til unge med særlige behov".

Også Ligeværd barsler med en forårsmesse. Den kommer til at foregå i Aarhus i marts, men der er endnu ikke sat dato på. Samtidig holder Ligeværd fast i at holde messe i både Kolding og Aarhus i september næste år.

Artiklen er redigeret mandag den 14. september kl. 12.40 med oplysningen om, at messen i Roskilde er udskudt til marts næste år.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.274 andre er allerede tilmeldt

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
413 andre er allerede tilmeldt