Blog
0   16

25-års jubilæum

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg har været på den samme arbejdsplads i den samme kommune i 25 år. Det er som sådan let nok, man skal bare tage den samme tur hver dag, det ene år efter det andet.

Er det kedeligt – nej folkeskolen forandrer sig hver dag, hvert år, der sker altid noget uforudset, som kan være sjovt, svært og livgivende. Der skal holdes øje og alle antenner skal være ude. Har vi tjek på alle børn, har de det godt, lærer de det de kan, har de venner, er de en del af flokken, hvordan går det med mor og far?

Jeg blev uddannet i 1983, men da var der stor arbejdsløshed, arbejdede jeg de første 10 år i forskellige vikarstillinger eller åremålsansættelser. Jeg blev praktisk uddannet. Jeg fik også mine egne to børn.

Ad mærkelige omveje havnede jeg så fast på min nu igennem 25 år arbejdsplads. Jeg kører 100 km hver dag. De første 9 år med tog, en rejse på 1.5 time hver vej, så kom der en motorvej nu tager turen 32 minutter i bil. Kom i god tid, tog hjem, når jeg var færdig på skolen, læste i toget, hentede børn, var mor og fortsatte med forberedelse om aftenen eller i weekenderne.

Jeg har arbejdet med indskoling og mellemtrinnet. Haft mange forskellige fag. Elsker projekter, nye tiltag og skøre påfund. Da jeg var dansk/klasselærer lavede jeg skuespil hvert år, syede selv kostumer, gentog de samme skuespil med 3 eller 6 års cyklus, skrev replikkerne om, så det passede til den klasse, der nu skulle spille skuespillet.

Artiklen fortsætter under banneret

Har vundet entreprenørskabspriser med mit drømmeteam. Et drømmeteam er guld værd. Hvor vi alle har forskellige kompetencer, som vi selv og eleverne nyder godt af.

Arbejdet forandrede sig

Egentlig havde jeg jubilæum den 1.august, men lockout i 2013 kostede en månedsløn, pension og altså også anciennitet, så min 25 års dag blev den 27. august. Oven i fik lærerne en verbal lussing. Arbejdet i folkeskolen forandrede sig. Tempoet blev sat gevaldigt op. Næsten 4 lektion mere pr. uge, som bliver taget af forberedelse, dette sammen med et utal af andre opgaver og fuld tilstedeværelse betyder at arbejdet er blevet anderledes. 7 år uden en overenskomst. Nu er der stemt om en samarbejdsaftale, så må vi se, hvordan det går.

Dagen blev fejret med både nye og pensionerede kollegaer. Gamle minder blev fundet frem fra hukommelsen. Tak for gaver og taler. Tak for, at jeg er en del af folkeskolen, tak for at jeg har fået lov til at sætte spor.  

 

Tak til Vicor for den fine tegning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
744 andre er allerede tilmeldt