Blog
2   29

Fra Unilogin til Duologin

Abonner på nyt om Den digitale skole i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det nye Unilogin er kommet temmelig skidt fra start. Fra at være simpelt og anvendeligt i alle skolesammenhænge er det blevet til, at der nu findes to logins af forskellige årsager. Følgen er uoverskuelighed og masser af spildtid på skolerne, hvor det er svært for brugerne at finde hoved og hale i tingenes sammenhæng.

Dette indlægs formål er ikke at lave en lang teknisk beskrivelse af det nye Unilogin. Formålet er at skabe fokus på, at det står helt galt til i praksis, og at det faktisk er muligt at lave en anden løsning, hvor der kun skal anvendes et login. 

En uddybning af løsningen er for nyligt udgivet af KL: 

https://www.kl.dk/nyheder/bpi/nyt-unilogin-er-taget-i-brug-saadan-ser-det-ud/

Artiklen fortsætter under banneret

Når tusindvis af mennesker spilder kostbar tid hver eneste dag i folkeskolen, så er det i sig selv skidt, men det betyder også, at der fx sker et negativt skred i brugen af vigtige it-løsninger i praksis. Hvis der altid er bøvl, så finder man en anden vej. Når it driller, og der er elever, som ikke kan komme på, så er det ofte specifikke elevgrupper der bliver tabere i roderiet. 

Omlægningen af Unilogin var nødvendig både i forhold til sikkerhed og i forhold til adgangen til it-systemer for rollerne ansatte, elever og forældre. Det er forståeligt, at der skal ske forbedringer, men når noget velfungerende ændres, så skal det helst også være til noget nyt og velfungerende. Især fordi det er muligt. Fra en til to er ikke altid godt!

Det er positivt, at der er øget fokus på adgangskoder med en forskellig tilgang afhængig af alder. Det er positivt, at der er øget fokus på sikkert login ved personfølsomme oplysninger. Det er positivt at skabe ordentlige adgange for forskellige roller.

Nu mangler kun at løsningen bliver lavet, så man kun kan anvende et login. På den vis, vil Unilogin gå fra at være et forvirrende Duologin til både at være et nyt Unilogin og et forbedret Unilogin.

Da corona-krisen indfandt sig, fandt man i ministeriet mange penge til diverse forlag. Penge som ikke var nødvendige at bruge. Mon ikke man i denne sammenhæng kan finde lidt på kistebunden, for nu er der virkelig brug for det. Det vil gøre en stor forskel. 

Hvis der ikke sker en ændring, vil det være på sin plads med en forklaring på, hvorfor man fastholder nuværende løsning med de konsekvenser, som den indebærer. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.984 andre er allerede tilmeldt