Blog
120   27

Hvad er forberedelse?

Abonner på nyt om Martin Eriksen - tanker fra en skoleleder i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Et af de mest brugte ord de seneste 7 år når vi snakker om folkeskolen er "forberedelse". Lærerne ønsker (med rette) mere af det, men hvad er det egentlig vi taler om?

Den netop vedtagne A20 indholder et afsnit om "forberedelse" - både KL og lærerne er enige om, at forberedelse er centralt og yderst vigtigt for undervisningens kvalitet, men har vi egentlig en fælles forståelse af hvad forberedelse er?

Jeg har forsøgt at give mit eget bud på en forståelse - velvidende at den kan mangle elementer, som er vigtige for andre. Men her er et forsøg på at rammesætte det, vi alle taler så meget om:

Forberedelse: en aktivitet, som gennemføres med henblik på at øge kvaliteten af undervisningen.

 I den forstand kan forberedelse være individuel og kollektiv. Den kan omhandle planlægning af undervisning, møder, rettearbejde (der peger fremad), elevsamtaler, visse typer af besked-udveksling i f.eks. Aula, fordybelse i fagligt stof og meget mere.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi kan sagtens drøfte om min formulering giver mening eller ej, men jeg vil lige så gerne høre dit perspektiv på forberedelse. Hvad er det for dig? 

Og har du et bud på hvordan vi sikrer en fælles forståelse på tværs af landets skoler, så det værn (den sikring) A20 prøver at give "forberedelsen" ikke bliver udhulet eller skaber hindringer?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ