Del dit indeklimaprojekt

Har din skole et godt indeklimaprojekt, der kan hjælpe andre til at forbedre deres? Fortæl det til Realdania, som samler de mange gode indeklima-tiltag til inspiration for andre.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På trods af års forskning, der viser at dårligt indeklima i skolerne giver trætte børn og dårlige faglige resultater, lider danske elever og deres lærere under klasselokaler med iltfattig luft og politikere, som tøver med for alvor at gøre noget ved det.

Nu opfordrer Realdania landets kommuner og skoler til at indsende gode løsninger på problemerne med lugten af sure madpakker, fugtigt overtøj og tung luft i klasselokalet.

Ærlig undervisningsminister: Vi har ikke råd til at forbedre skolernes indeklima

 Intet er for småt, intet er for stort

"Vi ved, at indeklima er en ekstrem vigtig faktor for skolebørns trivsel og indlæringsevne, og vi ved, at forholdene på mange skoler er mangelfulde" siger Anne Gade Iversen, projektleder i Realdania i en pressemeddelelse. "Heldigvis er der de senere år kommet langt mere fokus på fordelene ved et godt indeklima og dermed også mange gode eksempler på løsninger i kommunerne og på skolerne. Men i vores arbejde med skolernes indeklima har vi også oplevet, at der mangler et overblik over, hvilke løsninger der findes, og hvilke der virker. Et overblik som kommunerne også i høj grad efterspørger. Derfor forsøger vi nu at indsamle og dele de mange gode eksempler, så kommuner og skoler kan lade sig inspirere af hinanden".

Politisk flertal pålægger ministeren at drøfte skoleindeklima med kommunerne

 Alle landets kommuner og skoler har mulighed for at indstille deres indeklimaprojekter frem til d. 28. oktober 2020. Typen af projekter, der kan indstilles, spænder bredt og inkluderer både renoveringsløsninger, adfærdstiltag og designforbedringer. De bedste eksempler samles i en publikation, der lanceres på KL's Børn & Unge Topmøde 2021.

Det er allerede nu muligt at indstille sit indeklimaprojekt til Realdania. Se hvordan på realdania.dk

12 kommuner får hjælp til at forbedre indeklima på skolerne