Jørgen Stampe

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jørgen Stampe var medlem af Dan­marks Lærerforenings hovedstyrelse fra 1984 til 2003, og i alle 20 år var han et særdeles aktivt medlem, der fik udrettet meget. »Flittig og grundig«, »udholdende og dygtig« - »og heldigvis med en sund gang selvironi«, lyder det fra mennesker, der har arbejdet sammen med ham.

Da Martin Rømer i 1993 gik af som formand for DLF, stillede Stampe op - og tabte.

I 1996 blev Stampe formand for pædagogisk udvalg, for han mente, at pædagogikken var det vigtigste felt at beskæftige sig med for en lærerforening. Her foldede han for alvor sit talent ud, så man kunne mærke hans engagement for den gode skole for alle. 

Det var bestemt ikke en udbrændt Stampe, der i 2003 forlod DLF's hovedstyrelse. Han blev lærer i to år på Buddinge Skole - for en klasse med store udfordringer. Som han sagde: »Jeg har prædiket om den gode undervisning i årtier, nu må jeg selv vise det i praksis«.

Som bestyrelsesmedlem i LB Forsikring var Jørgen Stampe hovedmanden bag LB's politik om samfundsansvar, og han fortalte ivrigt om Earth University i Costa Rica, hvor LB Forsikring støtter en studerende fra Zambia, så hun kan uddanne sig som landbrugskyndig og vende tilbage til sit hjemland og udvikle samfundet.

»Solidaritet er et gammeldags ord, men det virker stadig. Og der er brug for det i skolen, ja, overalt«, sagde Jørgen for tre uger siden, da vi talte sammen for sidste gang.

Ovenstående er en forkortet udgave af denne nekrolog: 

Jørgen Stampe er død