Blog
0   34

Forberedelse for en matematiklærer

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der blev stemt ja, og det giver lærerne opgaven med at forklare, hvad de har brug for af forberedelse af deres undervisning. Hvad er egentlig forberedelse for en matematiklærer

Mens vi venter på at den nye arbejdstidsaftale skal komme til at påvirke vores hverdag, må vi hellere forberede os på at forklare, hvad forberedelse er. Vi skal nu selv til forhandlingsbordet og forklare, hvor meget tid, der skal afsættes til os som matematiklærere.

Det kræver forberedelse at strukturere sin undervisning, at vælge de rigtige opgaver ud fra et bogsystem eller forskellige lærebøger. Det kræver forberedelse at differentiere sin undervisning, når alle eleverne ikke nødvendigvis lærer ved at løse de samme opgaver og udfordringer. Det kræver forberedelsestid at evaluere elevernes udbytte af undervisningen. Det kræver tid til eftertanke, det kræver tid til at rette sine egne fejl og det kræver tid til refleksion over den gennemførte undervisning. Lærte eleverne det de skulle og kunne?

Og det kræver også god forberedelsestid, at udtænker og planlægge forløb, der skal kompensere for elevernes renehuller. Det kræver tid for matematiklæreren at følge med i de digitale værktøjers udvikling og opdateringer. Det tager tid at øve sig på programmerne, så man rent faktisk kan implementere dem i egen undervisning.

Matematikundervisning er ikke bare at vende sider i en bog, det er at tage aktivt stilling til alle opgaver, vælge de rigtige opgaver til den enkelte klasse, men også præsentere teorien på en meningsfyldt måde for eleverne. Det handler om timing, progression, problemløsning og læring.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er brug for masser af tid til forberedelse og efterbearbejdelse for en matematiklærer, og så har jeg slet ikke tænkt på det helt almindelige rettearbejde.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.015 andre er allerede tilmeldt