Blog
0   14

”Der er meget mere i Skagen end man tror”*

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Noget om samtidskunst, kunstnerisk arbejde og samarbejde – som aktuelt kan ses på DR-TV.

Som billedkunstlærer, kreativ sjæl og/eller en nysgerrig starut kan billedkunsten og billedkunstnere medvirke til at se verden på ny – og måske på en helt anderledes måde.

”Kunstnerkolonien i Skagen” på DR. I aften – søndag 6.9. kl. 21.00 – sendes afsnit 4 (udaf 6).  Udsendelsen kan allerede ses (link nedenfor) og de tidligere afsnit kan ses i DRs arkiv.

Beskrivelse:

”Seks af Danmarks mest anerkendte billedkunstnere skal lave deres egen kunstnerkoloni i ikoniske Skagen. Her skal de bo sammen og skabe nye kunstværker inspireret af omgivelserne. Den yngste kunstner Frederik Næblerød kommer hurtigt fra start, mens John Kørner har store udfordringer med at finde det perfekte arbejdsrum. Og Maria Torp håber på, at kollegaen Kirsten Justesen, siger ja til at lade sig portrættere”

Artiklen fortsætter under banneret

https://www.dr.dk/drtv/episode/kunstnerkolonien-i-skagen_-kan-vaerkerne-blive-til-en-faelles-udstilling_205008

Selvom dette blogindlæg ikke indeholder konkrete forslag til billedkunstundervisningen i folkeskolen, er intentionen, at man kan lade sig inspirere af – eller blot nyde kunstnernes arbejde.

Udover at handle om billedkunstneriske processer har udsendelserne også andre læringslag. Bl.a. kommer de medvirkende kunstnere frem til, at de som individer ”med egne store egoer” (min formulering) har brug for en person udefra til at lede, organisere og sørge for at realisere en fælles udstilling med de værker, som de hver især har lavet i kunstnerkolonien.

* Overskriften er et udsagn af John Kørner i udsendelsen.

Vedr. illustrationen øverst i dette indlæg. Jeg har ikke selv været i Skagen, men er jeg opvokset ved havet og har altid boet om end ikke lige ved så tæt på vandet. ”Havfruen” er en jeg tilfældigt så forleden på Amager Strand.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.658 andre er allerede tilmeldt