Debat

Selvransagelse tak!

I den forgangne uge har det lydt, at 2/3 af lærerne har stemt for den indgåede arbejdstidsaftale ml. KL og DLF. Kigger man tallene efter i sømmene, er det dog kun lige godt og vel halvdelen af de stemmeberettigede lærere, der har stemt ja til aftalen. Dertil kommer, at 14000 medlemmer i den erhvervsaktive alder slet ikke fik lov til at stemme.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I den forgangne uge har det lydt, at 2/3 af lærerne har stemt for den indgåede arbejdstidsaftale ml. KL og DLF. En af kandidaterne til formandsposten; Gordon Ørskov skriver sågar i sit valgoplæg: "Arbejdstidsaftalen blev vedtaget af medlemmerne med et stort flertal. Lov 409 er væk, og vi har et fælles afsæt til at komme videre." 

Lad os lige se på de tørre tal:

46.157 medlemmer af DLF var stemmeberettigede

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

24.116 af de stemmeberettigede medlemmer stemte ja = 52,2 %

11.777 af de stemmeberettigede medlemmer stemte nej = 25,5 %

10.264 af de stemmeberettigede medlemmer undlod at stemme = 22,2% 

Af de omkring 60.000 DLF-medlemmer i den erhvervsaktive alder har næsten 1/4 af medlemmerne slet ikke haft ret til at stemme ved denne urafstemning om fremtidens lærer-arbejdvilkår.

Den kommende kongres må derfor meget gerne forholde sig til følgende, når den videre kurs for DLF skal fastlægges:

- at det kun er godt og vel halvdelen af de stemmeberettigede medlemmer af DLF, der aktivt har sagt ja til aftalen

- at 1/4 af medlemmerne slet ikke har været hørt

- at man af en kommende formand og af HS må forlange et fuldstændigt ærligt og ædrueligt forhold til, om aftalen de næste 2 år forbedrer vores arbejdsvilkår, vurderet på om vi får mindre undervisning og mere forberedelsestid

- at der igangsættes en gennemgribende demokratisering af vores fagforening fra top til tå, hvor kredsbestyrelsesmedlemmer og medlemmer af HS fremover i langt højere grad repræsenterer medlemmerne og vores erfaringer og holdninger til det faglige arbejde.  

Powered by Labrador CMS