Debat
9   85

Selvransagelse tak!

I den forgangne uge har det lydt, at 2/3 af lærerne har stemt for den indgåede arbejdstidsaftale ml. KL og DLF. Kigger man tallene efter i sømmene, er det dog kun lige godt og vel halvdelen af de stemmeberettigede lærere, der har stemt ja til aftalen. Dertil kommer, at 14000 medlemmer i den erhvervsaktive alder slet ikke fik lov til at stemme.

I den forgangne uge har det lydt, at 2/3 af lærerne har stemt for den indgåede arbejdstidsaftale ml. KL og DLF. En af kandidaterne til formandsposten; Gordon Ørskov skriver sågar i sit valgoplæg: "Arbejdstidsaftalen blev vedtaget af medlemmerne med et stort flertal. Lov 409 er væk, og vi har et fælles afsæt til at komme videre." 

Lad os lige se på de tørre tal:

Artiklen fortsætter under banneret

46.157 medlemmer af DLF var stemmeberettigede

24.116 af de stemmeberettigede medlemmer stemte ja = 52,2 %

11.777 af de stemmeberettigede medlemmer stemte nej = 25,5 %

10.264 af de stemmeberettigede medlemmer undlod at stemme = 22,2% 

Af de omkring 60.000 DLF-medlemmer i den erhvervsaktive alder har næsten 1/4 af medlemmerne slet ikke haft ret til at stemme ved denne urafstemning om fremtidens lærer-arbejdvilkår.

Den kommende kongres må derfor meget gerne forholde sig til følgende, når den videre kurs for DLF skal fastlægges:

- at det kun er godt og vel halvdelen af de stemmeberettigede medlemmer af DLF, der aktivt har sagt ja til aftalen

- at 1/4 af medlemmerne slet ikke har været hørt

- at man af en kommende formand og af HS må forlange et fuldstændigt ærligt og ædrueligt forhold til, om aftalen de næste 2 år forbedrer vores arbejdsvilkår, vurderet på om vi får mindre undervisning og mere forberedelsestid

- at der igangsættes en gennemgribende demokratisering af vores fagforening fra top til tå, hvor kredsbestyrelsesmedlemmer og medlemmer af HS fremover i langt højere grad repræsenterer medlemmerne og vores erfaringer og holdninger til det faglige arbejde.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ