Blog
0   5

Alle børn bør veje lige meget

Abonner på nyt om Søs Prehn i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

De sidste 14 år er kriminaliteten blandt alle unge mennesker i Danmark faldet med mere end 50 %. Omvendt er angsten for kriminaliteten, især den der angår etniske minoritets unge, mindst lige så stor som den altid har været. Faktisk er vi så bekymrede i Danmark, at vi ikke føler, vi kan løse udfordringen selv. Unge med minoritetsbaggrund skal stadig sendes hjem, når de har begået grov kriminalitet og børn af IS forældre, skal helst sultes, pines og straffes for deres forældres gerninger i sundhedsskadelige fangelejre.

Når snakken falder på etniske minoritetsbørn og -unge, kommer jeg tit til at tænke på spørgsmålet, jeg fik som barn: hvad vejer mest - 1 kg bly eller 1 kg fjer? Som barn mente jeg, at fjerene vejede mest - indtil jeg fik forklaret, vægten var den samme. På en måde forstod jeg det, men billedet blev ved at forvirre mig. På samme måde fylder angsten for kriminaliteten hos etniske minoritets børn og unge mere hos politikerne end angsten for kriminaliteten blandt etnisk danske børn. Selvom begge grupper viser samme nedadgående mønster.

Det undrer mig og derfor efterlyser jeg ansvarlige voksne, der kan forklare alle bekymrede danskere, at børn ikke er farlige på grund af deres hudfarve. Indimellem er der nogle, der skal hjælpes i den rigtige retning og ja, det kræver måske nogle ekstra ressourcer i en periode. Men, det skal nok lykkes, hvis vi gør det, der skal til.

Vi glemmer at børn bare er børn. De sidste mange år er vi blevet mere opmærksomme på at inkludere elever med diagnoser, læsevanskeligheder og regnbuefamilier i undervisningen i folkeskolen. Men, vi er lige så hjælpeløse over for den multikulturelle undervisning, som vi altid har været. Desværre er stort set al uddannelse på området sparet væk.

Der ligger mange undersøgelser, der viser os, at vi ikke behøver frygte hverken 1., 2., eller 3. generations indvandrere. Den slags nyheder kommer bare ikke så tit på avisernes forside. Af én eller anden grund foretrækker vi at lytte til politikere, der taler til vores grundangst. Det sælger aviser og stemmer.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi lever i et multikulturelt samfund og tak for det. Vi kan lære meget af at spejle os selv i nogen vi ikke ligner. Jeg håber, vi bliver bedre til ikke at være bange. For det er opslidende at gå og være bange. Især når der ikke er grund til det.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
699 andre er allerede tilmeldt