Madkundskab
0   5

Temaet for DM i madkundskab bliver 'Krig i køkkenet'

I år markerer Madkamp historiske krigs- og krisetider, der har haft betydning for danskernes madkultur. Der kommer undervisningsmaterialer, lærerkurser, madkundskabsfestivaler og DM i madkundskab om emnet.

Signaturkager, feltrationer og fremtidsdeller. Årets Madkamp får elever og lærere til at arbejde med maden, som den indgår i krigs- og krisetider. Temaet byder både på eksperimenter med feltrationer som under napoleonskrigene og rationeringsmærker fra 2. verdenskrig. Og så skal eleverne også lære om epidemiers historiske betydning for madkulturen lige fra kogalskab til corona. Inspireret af tidligere krigs- og krisetiders opfindsomhed skal eleverne udvikle deres egne retter med udgangspunkt i nutidens samfundskriser.

Der bliver afholdt kurser for lærerne over hele landet. Kurserne er meget eftertragtede, så de fleste pladser er optaget. Der er dog fire pladser tilbage i Vordingborg. Kurserne koster lidt 450 kroner at deltage i.

Organisationen Madkulturen har siden 2012 med Madkamp arbejdet med at højne status for madkundskab. I mange støttede Nordea-Fonden projektet, men i år har Madkamp indgået et partnerskab med Rema 1000.

Direktør i Madkulturen Judith Kyst glæder sig over samarbejdet.   

Artiklen fortsætter under banneret

"I Madkamp arbejder vi målrettet for at styrke elevernes samarbejdsevner, selvstændighed og innovationskraft i køkkenet, så eleverne på sigt kan tage vare på fællesskaber, egen sundhed og tage kritisk stilling til eget forbrug. Vi ser i den forbindelse en oplagt synergi mellem projektet og Rema 1000's samfundsmission", lyder det fra Judith Kyst i en pressemeddelelse.  

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
744 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.400 andre er allerede tilmeldt