Tegneren Rasmus Juul har illustreret årets lærervejledning.

Temaet for DM i madkundskab bliver 'Krig i køkkenet'

I år markerer Madkamp historiske krigs- og krisetider, der har haft betydning for danskernes madkultur. Der kommer undervisningsmaterialer, lærerkurser, madkundskabsfestivaler og DM i madkundskab om emnet.

Publiceret
Sidste år vandt Verninge Skole DM i madkundskab.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Signaturkager, feltrationer og fremtidsdeller. Årets Madkamp får elever og lærere til at arbejde med maden, som den indgår i krigs- og krisetider. Temaet byder både på eksperimenter med feltrationer som under napoleonskrigene og rationeringsmærker fra 2. verdenskrig. Og så skal eleverne også lære om epidemiers historiske betydning for madkulturen lige fra kogalskab til corona. Inspireret af tidligere krigs- og krisetiders opfindsomhed skal eleverne udvikle deres egne retter med udgangspunkt i nutidens samfundskriser.

Fjernundervisning med Mette Blomsterberg afløser Madkamp-finale 

Der bliver afholdt kurser for lærerne over hele landet. Kurserne er meget eftertragtede, så de fleste pladser er optaget. Der er dog fire pladser tilbage i Vordingborg. Kurserne koster lidt 450 kroner at deltage i.

Organisationen Madkulturen har siden 2012 med Madkamp arbejdet med at højne status for madkundskab. I mange støttede Nordea-Fonden projektet, men i år har Madkamp indgået et partnerskab med Rema 1000.

Direktør i Madkulturen Judith Kyst glæder sig over samarbejdet.   

"I Madkamp arbejder vi målrettet for at styrke elevernes samarbejdsevner, selvstændighed og innovationskraft i køkkenet, så eleverne på sigt kan tage vare på fællesskaber, egen sundhed og tage kritisk stilling til eget forbrug. Vi ser i den forbindelse en oplagt synergi mellem projektet og Rema 1000's samfundsmission", lyder det fra Judith Kyst i en pressemeddelelse.  

Verninge Skole vinder DM i Madkundskab 

 

Læs mere

Find undervisningsmateriale til krig i køkkenet

Tilmelding til lærerkurser