Blog
0   8

LGBTI religionspædagogik

Abonner på nyt om Hans Krab Koed i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Arbejdet med inklusiv religionspædagogik hvordan og hvorfor!!!

 

Tyskland er et stort land og religionsundervisningen er forskellig fra delstat til delstat. Det i sig selv er faktisk mangfoldig og udfordrende. Det skaber ofte nytænkning og diskussioner. Der er også flere udfordringer for religionspædagogikken i Tyskland end i vort lille homogene Danmark.

Fx har man flere steder forkyndende religionsundervisning, hvilket betyder, at katolske børn får en anden lærer end lutherske børn etc.

På trods af disse religiøse bindinger findes der meget høj standard og forskning, hvilket fx lige har resulteret i denne nye bog: Inklusive Religionspädagogik der Vielfalt

Artiklen fortsætter under banneret

Im Sommer 2020 ist das Studienbuch Inklusive Religionspädagogik der Vielfalt erschienen. 

www.evangelisch.de/blogs/kreuz-queer/174312/02-09-2020

En bog eller lignede kunne vi nok have glæde af i Danmark, da mange lærere står helt alene med de mange nye udfordringer omkring køn og sexualitet.

Det er svært, at komme ud af de vante forestillinger om gængse paterikalske fortællinger i GT til fordel for fortællinger om stærke kvinder eller fx historien om venskabet mellem Jonathan og David. Hvad er væsentligt, og hvordan kan man håndtere det samtidig med, at undervisningen ikke blot skal cementere vante heteronome forestillinger.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.112 andre er allerede tilmeldt