Sakskøbing Skole arver 100.000 dollars fra udvandrer

Som en kæmpe overraskelse har Sakskøbing Skole arvet 100.000 dollars fra en mand, som levede og døde i Californien.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sakskøbing Skole på Lolland modtog for nyligt et brev. Brevet kom hele den lange vej fra USA med et yderst usædvanligt indhold. 

I brevet stod der, at skolen ville modtage en stor arv fra Gylle Henning Buxbom. En arv, der lød på 100.000 dollars, hvilket svarer til omkring 630.000 danske kroner. 

Til TV2 Øst fortæller viceskoleleder Per Helsted Mortensen, at det i første omgang virkede lidt for godt til at være sandt.

"Den allerførste tanke er jo, at det ikke kan være rigtigt, at det er for godt til at være sandt", siger Per Helsted Mortensen og fortætter:

"Man har tit joket med, at bare man havde en rig onkel i Amerika. Nu var der rent faktisk en rig 'onkel' i Amerika, der havde betænkt os".

Gylle Henning Buxbom har aldrig været elev på Sakskøbing Skole, men kommer fra Sakskøbing og har stadig familie i byen.

Og Mona Buxbom, som er den glade givers niece, fortæller, at man i familien var klar over, at Gylle Henning Buxbom havde en drøm om at give noget tilbage, til det sted han kom fra. 

"Men at det så sker, og at det er rigtigt, det er vi er jo bare stolte af", siger Mona Buxbom til TV2 Øst.

TV2.dk: Rig 'onkel' fra USA giver 100.000 dollars til dansk folkeskole