Debat
2   88

Samarbejde og tillid mellem ulige parter

Afstemningen handler ikke om konflikthåndtering, men om lærernes, folkeskolens og den danske models fremtid.

Samarbejde og tillid mellem ulige parter

Aftalen er en samarbejdsaftale, der taler ind i lærernes sociale hjerte – ikke en aftale om lærernes arbejdstid. Stemmer du ja, cementerer du lov 409. Overgrebet er lovliggjort.

Artiklen fortsætter under banneret

Ledelsesretten er helt ned i detaljen på skolelederens bord. Kan enighed ikke opnås, tæller lederens ord. Lederens ord er et ekko fra KL og de lokale myndigheder. Det er han/hun ansat til at efterleve. Ledelsen er ”styrket” på bekostning af lærerne. De seneste dages debat viser allerede, hvad vej vinden blæser.

Den opgave lærerforeningen havde, blev ikke løst, men er nu skubbet ud i kredsene og på skolerne, hvor lærerne i realiteten vil være magtesløse.

Den løsning har diverse skolepolitiske udvalg i KL arbejdet for siden KL’s start. Tillykke KL! Surt for lærerne og katastrofalt for folkeskolen.

Der er fortsat ikke noget max timetal for lærerne, og der er stadig ingen forberedelsesfaktor - begge dele burde være kernepunkter i en reel aftale. Da man i 2013 med lov 409 satte den danske model ud af spil over for lærerne, var det med opbakning fra både R, S og SF. Med den seneste ’aftale’ cementeres dette. Og det kan og vil blive brugt som model i andre fag. Godt gået R, S, SF og KL.

Lærerne knokler i dag afsted for at nå deres alt for mange lektioner. Da man indførte lov 409, finansierede regeringen folkeskolereformens længere skoledag og sendte regningen direkte til elever og lærere.

Ønsker vi verdens bedste folkeskole, kræver det rimelige forhold for dem, som hver eneste dag kæmper for den. Det starter med en kortere skoledag, lavere undervisningstid og mere tid til forberedelse.

Afstemningen er lærernes og folkeskolens sidste chance. Du kan logge ind og ændre dit ja til et nej.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ