Debat

Samarbejde og tillid mellem ulige parter

Afstemningen handler ikke om konflikthåndtering, men om lærernes, folkeskolens og den danske models fremtid.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Samarbejde og tillid mellem ulige parter

Aftalen er en samarbejdsaftale, der taler ind i lærernes sociale hjerte – ikke en aftale om lærernes arbejdstid. Stemmer du ja, cementerer du lov 409. Overgrebet er lovliggjort.

Ledelsesretten er helt ned i detaljen på skolelederens bord. Kan enighed ikke opnås, tæller lederens ord. Lederens ord er et ekko fra KL og de lokale myndigheder. Det er han/hun ansat til at efterleve. Ledelsen er ”styrket” på bekostning af lærerne. De seneste dages debat viser allerede, hvad vej vinden blæser.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Den opgave lærerforeningen havde, blev ikke løst, men er nu skubbet ud i kredsene og på skolerne, hvor lærerne i realiteten vil være magtesløse.

Den løsning har diverse skolepolitiske udvalg i KL arbejdet for siden KL’s start. Tillykke KL! Surt for lærerne og katastrofalt for folkeskolen.

Der er fortsat ikke noget max timetal for lærerne, og der er stadig ingen forberedelsesfaktor - begge dele burde være kernepunkter i en reel aftale. Da man i 2013 med lov 409 satte den danske model ud af spil over for lærerne, var det med opbakning fra både R, S og SF. Med den seneste ’aftale’ cementeres dette. Og det kan og vil blive brugt som model i andre fag. Godt gået R, S, SF og KL.

Lærerne knokler i dag afsted for at nå deres alt for mange lektioner. Da man indførte lov 409, finansierede regeringen folkeskolereformens længere skoledag og sendte regningen direkte til elever og lærere.

Ønsker vi verdens bedste folkeskole, kræver det rimelige forhold for dem, som hver eneste dag kæmper for den. Det starter med en kortere skoledag, lavere undervisningstid og mere tid til forberedelse.

Afstemningen er lærernes og folkeskolens sidste chance. Du kan logge ind og ændre dit ja til et nej.

Powered by Labrador CMS