Blog
0   15

Det skal kunne måles, eller skal det?

Abonner på nyt om Jarl Falk Sabroe i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I Holbæk Kommune har vi valgt at gå væk fra områdeledelse og øge skolernes budgetter.

Det næste år bliver rigtig spændende hvad angår vores folkeskole i Holbæk. Vi har endelig fået muligheden for at styrke vores folkeskole, så det kan mærkes, og vi har valgt at gøre det. 

En enig kommunalbestyrelse står bag dette valg og det er jeg utrolig glad for, idet politiske opbakning fra et bredt flertal vil gavne vores folkeskole mere end vi måske lige regner med. Jeg vil gerne opfordre til, at denne opbakning varer ved i mange år, da skoleudvikling tager tid. Sådan er det både lokalt og nationalt.

Artiklen fortsætter under banneret

Med tid mener jeg lang tid. Jeg kan sagtens forestille mig, at kommende budgetter i Holbæk  vil indeholde yderligere prioriteringer af folkeskolen. Vi må nemlig ikke tro at træerne vokser ind i himlen. Folkeskolen har i mange år været stærkt underbudgetteret. Så vi starter fra et meget lavt økonomisk niveau.  Men alligevel har jeg nu hørt flere politikere italesætte, at tiltagene og ressourcerne der tages i dette budget skal kunne aflæses i målsætninger. Det vil jeg kraftigt advare imod. Krav om at vores folkeskolen nu skal levere på alle mulige parameter vil ikke gavne, tværtimod! 

Jeg mener, vi skal sætte folkeskolen fri. Lad medarbejderne, forældrene og eleverne udvikle skolen de næste år - med politikerne på sidelinjen. Det er jeg sikker på, vil give skolerne mulighed for at blive endnu bedre til at lave en hverdag, hvor indholdet giver vores børn lyst til at blive klogere på livet, tage del i vores demokrati og evnen til at forholde sig kritisk. Egenskaber der ikke lader sig måle via en karakterskala eller et tåbeligt nationalt testsystem.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ