Debat
6   10

A 20 – det har vi prøvet!

De lokale aftaler indeholder mange af de samme elementer, som kan genfindes i A 20. Det er afprøvet med ret gode resultater og kommissionen har peget på lignende erfaringer. Når samarbejdet bliver forpligtende, skaber det bedre rammer for lærernes arbejde og god skole.

Ja, nogen har i hvert fald. Når jeg kigger på kortlægningen af de mange lokale aftaler, der er indgået rundt omkring i landet, tegner der sig et tydeligt billede. Man har vist vejen i nogle kommuner og på en række skoler, hvor man har realiseret meget af det, som den nye aftale nu forpligter alle til – hvis den bliver godkendt. Der findes en række lokale aftaler som indeholder de samme elementer, som Arbejdstidsaftale 20 også indeholder. Kommissionen har været på mange skolebesøg og de har talt med kredsformænd og skolechefer, der samarbejder forpligtende, som det også er beskrevet i den aftale, som vi stemmer om nu. Og resultaterne der er helt entydige: Et forpligtende og aftalebaseret samarbejde om synlige prioriteringer af skolens opgaver, samarbejde om en gennemskuelig opgavefordeling med tydelige beskrivelser af opgaverne giver et bedre arbejdsliv, bedre arbejdsmiljø og bedre resultater for eleverne. Det er entydigt en gevinst for alle!

Den nye arbejdstidsaftale, som vi stemmer om nu, er ikke en pludselig indskydelse eller noget, vi har fundet på fordi intet andet har kunnet lade sig gøre. Det er afprøvet – og med ret gode erfaringer til følge.

Artiklen fortsætter under banneret

Kombinationen af en central aftale, der forpligter og den lokale virkelighed, som aftalen skal folde sig ud i, forbedrer rammerne for lærernes arbejde. Og så respekterer vi de lokale aftaler – de skal spille sammen med den centrale.

 

Men uanset hvordan du betragter og vurderer værdien arbejdstidsaftalen, så er det vigtigt at stemme! Det kan du gøre nu og indtil tirsdag kl. 16.00


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ