Blog
4   13

Slip dine elever løs på DM i fagene

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I de senere år har jeg haft fornøjelsen af at være dommer i dansk ved DM i fagene, og jeg finder, at dette initiativ sætter faglige elementer i spil på en inspirerende og virkelighedsnær måde. Så......

DANMARKS STØRSTE KONKURRENCE I SKOLENS FAG!

På mandag den 31. august starter 5. runde af DM i Fagene. Her skal elever i hele landet prøve kræfter med caseopgaver, der er blevet til i tæt samarbejde med en række virksomheder og foreninger, og er kvalitetssikret af de faglige organisationer og BUVM. Jeg har selv været med til at kigge på danskopgavernes indhold og udformning og finder, at de er både lødige og inspirerende. 

DM i Fagene er virkelighedsnære opgaver der viser eleverne, hvad deres fag kan bruges til ”i virkeligheden”. Formålet er nemlig bl.a. at styrke elevernes evne til at koble skolens fag med det omgivende samfunds virkelighed.

Jeg finder, at opgaverne er fagligt i orden, og at der lægges op til opgaveløsninger, som er engagerende. Derfor glæder det mig også, at tidligere års opgaver har fundet vej ud i undervisningen under de besynderlige vilkår, som coronaen gjort til betingelse mange steder.

Artiklen fortsætter under banneret

Men altså: Grib chancen for at lade eleverne få del i denne konkurrence, der for mange elever kan tilføre det faglige indhold en virkelighedens relevans. Det har jeg fra samtaler med flere deltagere i konkurrencen!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.452 andre er allerede tilmeldt