Blog
0   2

Valg af valgfag - sådan har vi gjort.

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi har afholdt praktiske valgfagsworkshops, inden 7.klasseseleverne skulle vælge valgfag.

FOTO: Michael fortæller om valgfaget håndværk og design.

 

Sidste skoleår blev et toårigt praktisk musisk valgfag obligatorisk for 7. klasse. Da eleverne skulle vælge hvilket valgfag de gerne ville fordybe sig i, i de næste to år, viste det sig, at langt de fleste helst ville have madkundskab, i stedet for håndværk og design.  Det er der skrevet om i følgende artiekl:

www.folkeskolen.dk/698432/undersoegelse-nye-valgfag-skulle-taende-haandvaerker-droemme--men-eleverne-vil-hellere-lave-mad

Artiklen fortsætter under banneret

Sådan var det også på vores skole.

Valgfags workshops

I år prøvede vi noget nyt. Der er blevet afholdt madkundskab - og håndværk og design workshops á to lektioner hver.

(Vi har et tilbud om kunsttalentklasser, som elever fra hele kommunen kan komme i, hvori der undervises i musik og billedkunst, hvorfor disse fag ikke er med i valgfagstilbuddet for de øvrige elever)

Billederne herunder viser, hvordan eleverne blev introduceret og præsenteret for hvad valgfaget håndværk og design kunne tilbyde. Yderme, at enkelte materialer og værktøj var en del af workshoppen, hvor underviserne lagde op til forskellige aktiviteter, hvor eleverne fik hænderne i faget. 

Efter at have været til workshops i håndværk og design, skulle eleverne igen efter til workshop i madkundskab. Derefter har eleverne tid til at tænke over hvad de kunne tænke sig, og til at tale med deres forældre om det. Derefter skal de vælge.

Lad os krydse fingre for, at de fordeler sig ligeligt på de to fag!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.259 andre er allerede tilmeldt