Debat

Jernnæven i fløjlshandsken

Aftalen tvinger ledelsen til at tage blidere på lærerne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er ingen tvivl om, at aftalen udspringer af et oprigtigt ønske på begge sider om at genskabe de gode relationer mellem parterne.

Den forpligter arbejdsgiverne til at føre en samtale med lærerne, som de ikke er forpligtet til under L409, og gør de ikke det, er det at betragte som et aftalebrud, der kan indbringes for arbejdsretten. Man kan sige, at arbejdsgiverne forpligtes til at tage blidere på lærerne. Så vidt så godt.

Men kernen i L409, den fulde ledelsesret, anfægtes ikke. Hvis parterne ikke er nået til enighed, når samtalen  slutter, har ledelsen fortsat det sidste ord, og det kan ikke indbringes for eller omstødes af nogen som helst instans.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Der er en jernnæve inde i fløjshandsken.