Slut med at læse over skulderen. Alle børn mellem 9 og 12 kan få en gratis bog hos boghandleren i Verdensbogugen.

Gratis bog til mellemtrinselever

Boghandlerne uddeler en gratis bog til børn i målgruppen 9-12 år under Verdensbogugen den 5.-12. september.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kniber det med at skaffe hele klassesæt af ny dansk skønlitteratur? Måske kan en klasseudflugt til nærmeste boghandel hjælpe. I hvert fald giver Boghandlerforeningens medlemsbutikker et eksemplar af bogen 'Tyvefældens forbandelse' - første bind i den nye serie Samlingens vogter - til alle børn mellem 9 og 12 år, hvis de tropper op i en af butikkerne mellem 5. og 9. september 2020. På Saxo.com og Bog-ide.dk kan bogen gratis downloades som lydbog i samme periode.

Inspiration til at fejre FN's læsedag

"Børnene er tilbage i skole og skal nu igen bruge tid på lektier og pligtlæsning. Vi ved, hvor vigtigt det er for deres læselyst, læseevner og senere uddannelse, at børnene også læser af lyst og glæde i fritiden. Det vil vi gerne stimulere med en god, gratis bog," siger Bo Dybkær, direktør i Boghandlerforeningen i en pressemeddelelse. "Vi har gjort os umage for at finde den helt rigtige bog. En velskrevet roman, som kan inspirere både drenge og piger, passer til hele aldersgruppen og er første bind i en serie, så børnene kan fastholde læsningen, hvis de kan lide bogen".

Verdensbogugen gennemføres for anden gang den 5.-12. september. Formålet er at sætte fokus på børns læselyst. I år blev Verdensbogugen udskudt fra april til september på grund af covid-19-pandemien.

Læs folkeskolen.dk's anmeldelse af bogen her

 Opdateret 1/9-2020 med link til anmeldelse

Læs mere

 verdensbogugen.dk