Debat Arbejdstid
4   21

Vi skal videre sammen!

Så er afstemningen om den nye arbejdstidsaftale i gang, og der er frist for at afgive sin stemme 1. september klokken 16.00. Der er forskellige måder at vurdere aftalen på alt efter konkrete erfaringer, vurderinger af og holdninger til, hvad en fagforening skal gøre i den situation, vi er i lige nu. Vi kan også vurdere aftalens konkrete værdi temmelig forskelligt. Det vidner de mange kommentarer om, som er kommet på tillidsrepræsentantmøder, medlemsmøder og på de sociale medier hen over de seneste par uger.

Det er alt sammen udtryk for, at vi alle sammen har noget på hjerte, noget, der er vigtigt. Det skal udtrykkes, og vi skal måske fremadrettet overveje, om vi har de rigtige kommunikationskanaler. Der er brug for at finde ud af, hvordan vi bedre samler op på ytringer og holdningstilkendegivelser, uden at det hele skal køre som én stor SoMe-debat. Hurtige tilkendegivelser på sociale medier har deres forcer, men bestemt også deres begrænsninger og ulemper. Jeg håber, at debatten både nu og fremadrettet kan have som udgangspunkt, at vi hver især rent faktisk har reelle og positive ambitioner om et godt lærerliv, et godt arbejdsmiljø og gode vilkår for medlemmerne.

Artiklen fortsætter under banneret

For en ting er i hvert fald sikkert - som mange i debatterne heldigvis også fremhæver - og det er, at vi skal videre i fællesskab. Uanset om det bliver ja eller nej, A20 eller noget andet, så er fællesskabet og den kollektive styrke vores egentlige dna som fagforening. Uanset hvor vi står efter 1. september, er der vigtige opgaver, der venter. Kampen fortsætter for ordentlige arbejdsvilkår for medlemmerne, et ordentligt arbejdsmiljø, stærkere økonomiske rammer og at sikre tillidsvalgte adgang til indflydelse, så vi har de bedste muligheder for at skabe god undervisning, konsulentarbejde, vejledning, eller hvad vi hver især laver. Jeg tror på, at den nye arbejdstidsaftale vil give os bedre redskaber til at nå målene - det er andre uenige i. Men de fælles mål om, at vi skal skabe et bedre arbejdsliv, tror jeg faktisk, vi er meget enige om. Så lad os under alle omstændigheder arbejde for det i fællesskab efter afstemningen.

Hovedstyrelsen har et stort ansvar som ledelse af DLF for at gøre alt, hvad vi kan, for at holde sammen som fagforeningsfællesskab, når der ligger et afstemningsresultat.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ