Blog
2   14

Har forældrene adgang til skolen?

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

”Grundet Covid 19 er der desværre ingen adgang på skolen for forældre”. Skiltet hænger rundt på forskellige indgange på den skole, hvor jeg arbejder. Vi har udskudt forældremøder, netværksmøder og andre forældresamtaler. Men er der egentlig fælles retningslinjer i kommunalt regi?

Foto: Clover Autrey/Flickr.com

 

Det er en speciel situation, som vi alle står i lige nu. Intet er som det ”plejer”, og især forældrenes aflevering samt afhentning af de yngste elever er stærkt forandret.

Jeg har fuld forståelse for, at forældrene til de helt nye 0. klasser godt må komme med ind på skolen og sige farvel. Det er vigtigt med en tryg start på et helt nyt skolekapitel.

Artiklen fortsætter under banneret

Når jeg afleverer mine børn i henholdsvis 1. og 3. klasse, så siger vi farvel ved parkeringspladsen. Når jeg henter, så står der en pædagog og tager imod ”bestilling” på et barn, hvorefter der afhentes med mig i venteposition i takeaway-køen.

 

Skolernes forskellighed

Jeg byder tiltaget velkomment, da vi skal gøre, hvad vi kan for at bryde smittekæder. Jeg undrer mig blot over at høre, at skolerne i kommunen kører så forskelligt strategimæssigt.

På andre skoler hører jeg, at man fortsat inviterer forældre ind til samtaler, man har stadig PPR-psykologer inde til at teste børn, eksterne it-folk suser ud og ind osv.

Nogle skoler slår en ring om matriklen, mens andre er hullede som en si!

Det er vanskeligt for mig at forstå den inkonsekvens de kommunale tilbud kører ud fra.

Nogle institutioner ligger vandret og gør en kæmpe indsats for at stoppe virussen, mens andre ikke helt har fanget, at den stadig er her.

Jeg savner måske lidt klarere retningslinjer fra den kommunale top. Retningslinjer man ikke selv kan fortolke og dreje hen, hvor man vil. Vi bør klart gøre tingene mere ens, og det er ikke min oplevelse overhovedet i Aarhus kommune.

Det er vigtigt, at vi finder ind i samme regelsæt i denne tid, hvor netop vores by og kommune er blandt dem, som ligger i toppen med smittetryk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.592 andre er allerede tilmeldt