Debat

Tilbage på overenskomstsporet – stem ja.

Gode rammer for god undervisning laves ikke fra skyttegrave, men i et aftalt samarbejde. Vi er på vej.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra på tirsdag skal vi stemme om den nye arbejdstidsaftale. Aftalen har været længe undervejs og bliver debatteret med engagement blandt medlemmer af foreningen. Jeg anbefaler at stemme ja til aftalen, og vælger herunder at tage udgangspunkt i mulighederne, som jeg ser dem.

Først og fremmest er det helt vitalt for vores forening at komme tilbage på overenskomstsporet, også når det gælder vores arbejdstid.

Lærernes fagprofessionelle stemme styrkes, og vi får aftalt mulighed for at være en aktiv del af valg og prioritering af opgaverne i skolen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Foreningen er via TR og kredse på alle skoler og kommuner indskrevet som den aftalte samarbejdspartner.

Fælles afsæt for en skriftlig skoleplan med opgaver og prioriteringer.

Estimeret tid på individuel forberedelse, der skal være sammenhængende og præcisering af hvad elevpauser kan bruges til.

Aftalen pointerer, at der skal være sammenhæng mellem tid og opgaver samt undervisning og forberedelse.

Aftalen spiller sammen med de mange lokalaftaler, men kan også stå alene.

Den nuværende midlertidige seniorordning gøres permanent.

Aftalte vilkår for hvordan parterne indgår i rådgivning, der hvor samarbejdet har brug for en hånd.

Denne aftale sikrer som udgangspunkt ikke ressourcer til folkeskolen. Det var heller ikke ventet. Kampen om ressourcer til skole og velfærd er selvfølgelig ikke sat på stand by. Den er konstant, den er politisk og det er her, at Danmarks Lærerforening og en samlet fagbevægelse må insistere på investeringer. Pt. er folkeskolen i min optik underfinansieret, og vi bør genoprette de mange lærerstillinger, som er nedlagt de seneste 10 år. Der er opgaver nok. Investereringer i folkeskolen bidrager til at sikre vores velstand, velfærd og demokrati.

Men tilbage til aftalen. Som sagt – jeg anbefaler alle medlemmer at stemme ja. Gode rammer for god undervisning laves ikke fra skyttegrave, men i et aftalt samarbejde. Vi er på vej.