Anmeldelse Skønlitteratur
0   50

Nænsom og fin ungdomsroman

Stella – vel 16-17 år – er en populær og selvsikker pige, lige indtil den dag hun opdager, at hun er forelsket i veninden Sigrid, så bliver der uro i både hendes krop og sind.

Nu sker det

Fakta


Titel
Nu sker det

Forfatter
Sofia Nordin

Pris
370

Sider
234

Forlag
ABC Forlag

"Nu sker det" af svenske Sofia Nordin er en nænsom ungdomsroman med gode beskrivelser af det kaos, der opstår inde i Stella, da hun forelsker sig i sin veninde og skal bekende kulør over for hende – og omverdenen.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er ikke alle, der reagerer lige hensigtsmæssigt og klogt på de to pigers forhold. Sigrids mor kan ikke klare situationen og jager Stella på porten, da hun en morgen opdager, at de to unge hygger sig i samme seng. Hjemme hos Stella går det mere gelinde, om end det tager lang tid for Stella at komme frem til at turde stå ved sine følelser over for Sigrid. Sigrids storebror spiller også en forvirrende rolle for Stella ved åbenlyst at erklære hende sin kærlighed, og det har hun svært ved at håndtere.

Stellas kreative evner – hun er en glimrende tegner – spiller også en vigtig rolle i romanen. Hun tegner Sigrid, og det er i høj grad tegningerne, der bringer Stella frem til en afklaring.

”Men hvis hun så mine billeder, ville hun forstå. Hun er nemlig på rigtig mange af dem. Altså, rigtig mange. Hun ville nok for eksempel synes, at det var lidt mærkeligt, at jeg har tegnet hende som en af de der krinolineprinsesser, som jeg fantaserer om indimellem. Og mig selv som en anden krinolineprinsesse, der kysser hende og har hånden langt oppe under hendes kjole. Det kan ligesom ikke misforstås”.

Det handler om at springe ud, og det er ingen nem sag. Væsentligt i romanen er også Stellas e-mailkorrespondance med den ældre lesbiske kvinde Agnes, der først sprang ud på et meget sent tidspunkt i sit liv efter ægteskab (53 år) med mand og børn. Det modspil, Stella får af hende, er meget vigtigt og hjælper Stella til at finde frem til, hvad hun selv vil med sit liv. Historien om Agnes er i øvrigt både rørende og tankevækkende, og der ligger faktisk en hel roman i den historie.

"Nu sker det" er en særdeles velskrevet og virkelighedstro ungdomsroman og rigtig godt fordansket af Anja Hitz. Til selvlæsning eller højtlæsning i klassen fra 7.-8. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.497 andre er allerede tilmeldt
Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)