Med de små micro:bit-computere kan børn prøve kræfter med simpel kodning.

Få pladser tilbage: Skal din klasse være med i landsdækkende ultra:bit-konkurrence?

Danske dyr er temaet for årets konkurrence i kreativ kodning for 4.-6. klasser i stor DR-satsning, der skal gøre elever til kritiske skabere med digital teknologi.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er dine elever i 4.-6. klasse blandt de omkring 10.000, der har fået udleveret en micro:bit-minicomputer som et led i DR's indsats ultra:bit?

Så kan de stadig nå at blive en del af præmieren på ultra:bit Live, der løber af stablen i september.

Her skal klasser fra hele landet dyste online mod hinanden i konkurrencer med fokus på kodning, kreativitet og danske dyr.

60.000 elever i 4. klasse får egen mikrocomputer til kodning 

Eventet foregår på DR Skoles pop-up-kanal på Youtube og er kulminationen på et undervisningsforløb, hvor eleverne skaber unikke dyr ved hjælp af digital teknologi. DR-værten Sofie Østergaard er vært på arrangementet.

ultra:bit Live løber af stablen over syv dage fra 22. september til 1. oktober, og der er stadig ledige pladser til nogle af dagene. Tilmeldingsfrist er den 14. september.

Og det kan betale sig at være hurtigt ude. De fleste ledige pladser er til et ekstraevent, arrangørerne har valgt at lave, fordi der var større interesse for at deltage end først antaget.

"Vi har oplevet en overvældende interesse for 'ultra:bit Live'. Derfor har vi valgt at åbne for endnu en event, så vi kan få flere børn med", siger sekretariatsleder i ultra:bit Camilla Balslev Nielsen.

Undervisningsmaterialet til ultra:bit LIVE kan bruges i både matematik, natur & teknologi, håndværk & design, dansk og i tværfaglige forløb. Forløbene tager som udgangspunkt otte lektioner, men kan forkortes.

DR's ultra:bit-projekt blev lanceret i 2018 og er netop blevet forlænget til 2023. Fra næste skoleår udvides det til også at inkludere 7. og 8. klasse.

Konceptet er udviklet af DR sammen med store dele af undervisningsverden, i tæt samarbejde med CFU Danmark og Astra, og støttet af Industriens Fond.

Kodning i skolen: Nu kan elever i 7. og 8. klasse også blive en del af ultra:bit

Indsatsen har ifølge DR til formål at lade eleverne prøve kræfter med kreativ kodning og at bidrage til, at de udvikler en kritisk sans over for den teknologi, der bliver en større og større del af deres hverdag.

"Med 'ultra:bit LIVE' giver vi børn i hele landet mulighed for at deltage i online læringsevents, der både kan sætte gang i deres kreativitet og give dem mulighed for at kode og skabe med teknologi", siger Camilla Balslev Nielsen.

Læs mere

Tilmeld din klasse til ultra:bit Live her

Powered by Labrador CMS