Blog
0   12

Skagen og Krøyers ”Sønderstrand” med nye og anderledes øjne.

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Selvom debatten og sindene i denne tid af gode grunde er optaget af arbejdstidsaftale og lærernes arbejdsvilkår, vil jeg alligevel holde skruen i vandet her på bloggen med et indlæg i relation til et af skolens fag

Findes de områder, de landskaber og det lys stadig, som Skagensmalerne skildrede?

Selvom dette indlæg er primært rettet til mine kolleger, som underviser i Billedkunst, så kan andre sikkert også have glæde af det.

Apropos billedkunst som skolefag – dette indlæg indeholder ikke konkrete undervisningens forslag eller didaktiske overvejelser. Indlægget er udelukkende tænkt som inspiration og et bidrag til den almene baggrundsviden.

De fleste forbinder Danmark med strande, skove og marker.

Artiklen fortsætter under banneret

Billedkunstrene – som gennem tiderne har skildret de mange landskaber – har været med til at præge vores syn på både landskaberne og på vores land.

Alle (voksne) har hørt om og kender til Skagensmalerne – om end ikke andet så som betegnelse. Hvordan ser der ud idag – tag med dramatikeren Line Knutzon og kulturjournalisten Chris Pedersen på en tur til Skagen.

”Der er et yndigt land: Skagens lys” – tv-udsendelse på DR 1.

https://www.dr.dk/drtv/episode/der-er-et-yndigt-land_-skagens-lys_178412

Jeg kan desuden anbefale at se eller gense denne skønne video nederst på siden, hvor skoleleverne Liva og Ludvig tager os med til Skagen i jagten på den gule sløjfe.

Jeg er selv opvokset på landet – tæt ved mark, skov og strand – og det nærmeste jeg har været Skagen er Nordstranden i Kerteminde. Illustrationen øverst er herfra – og er lavet med simple materialer: grå karduspapir + fedtfarver.

Har du selv erfaringer med at undervise i ”Skagensmalerne” eller ”Landskabsmaleri”, som du vil dele – så skrive endelig en kommentar.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.576 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.470 andre er allerede tilmeldt