Naturformidling ved Tvis Å

Tvis Mølle udvider med naturlaboratorium

I oktober næste år står Tvis Mølle ved Holstebro klar med fire læringslaboratorier til udeundervisning med temaerne Natur, Vand, Sundhed og Kulturarv. Allerede i dag bruges området af skoler og institutioner. Nordeafonden støtter med 3,6 millioner kr.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Her skal læring være sjovt, udfordrende, beskidt og betagende, og uderummets potentiale udfoldes og give konkret læring gennem oplevelser og handling", siger projektleder for Tvis Mølle Naturlaboratorium Helene Kiærskou i en pressemeddelelse.

Vand- og naturlaboratorierne etableres spredt i området omkring mergelsøen ved Tvis Mølle. Der kommer en bro og en træfærge, hvorfra eleverne kan gennemføre feltarbejde, test af vandkvalitet og undersøgelse af smådyr. Også et grovværksted, udekøkken og en tribune med friluftsscene er planlagt. Området ligger mindre en 5 kilometer fra Holstebro bymidte og i cykelafstand fra en række skoler og institutioner.