Debat

Efterlysning

Hvem repræsenterer de menige lærere som påtænker at stemme nej?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En enig Hovedstyrelse anbefaler et ja til den indgåede aftale mellem KL og DLF. Det er måske ikke så overraskende, og så alligevel. For det er helt tydeligt, at der er et betydeligt antal lærere, som ikke er tilfredse med aftalen, og som ønsker den sparket til hjørne indtil de næste overenskomstforhandlinger. 

Hvem repræsenterer dem? 

Ved seneste valg til Hovedstyrelsen, var eksempelvis Morten Refskov en voldsom stemmesluger, primært grundet hans klare holdninger til resultatet i 2015. Morten har her på folkeskolen.dk fremført sin forsvarstale for aftalen. Han er ikke længere så stålfast besluttet på, at en aftale skal indeholde konkrete værn og sikring af faglig kvalitet. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Hos eksempelvis Odense Lærerforening har en enig kredsstyrelse meldt ud, at man anbefaler at stemme ja til aftalen. Det samme er givetvis tilfældet i langt de fleste kredse. Jeg har i hvert fald ikke læst om en eneste kredsstyrelse der anbefaler et nej. 

Så tilbage til overskriften. Hvem, med en ledende tillidspost i DLF, anbefaler et nej? 

Lad os antage, og det er ren gætværk, at små 30% af lærerne stemmer nej. Hvem repræsenterer dem? Skal de ikke repræsenteres, og er det ikke et alvorligt organisatorisk problem, hvis de ikke bliver det? 

Jeg frygter et anseeligt medlemstab, hvis ikke alle medlemmer oplever, at der er plads til deres synspunkter i såvel Hovedstyrelsen som i de forskellige kredsstyrelser.