Blog
9   14

Strøtanker om formandsvalget

Abonner på nyt om Jan Frejlev tænker højt i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

På torsdag vælger vi ny TR på min skole. Der er ALTID flere kandidater. Vi kårer aldrig nogen, fordi der er flere som kan og vil, så kandidater må præsentere sig, så kollegerne har en rimelig chance for at vælge. Det er mærkeligt, at valget af formand ikke er omgærdet af samme åbenhed.

Allerførst en stor tak til Anders Bondo for at have lagt ansigt, liv og sjæl i formandsposten i en særdeles stormfuld periode for vores fagforening og vores profession. Det er uomtvisteligt, at mange lærerstillinger er forsvundet, og lærerjobbet rummer mange flere arbejdsopgaver, og er blevet langt mere psykisk belastende, end da Anders Bondo trådte til. Vi fik omsider en arbejdstidsaftale, som jeg tror medlemmer siger ja til, fordi flertallet af medlemmerne er loyale overfor deres fagforening, også selv om det bliver en sej kamp i nogle kredse og på nogle skoler, at få aftalen til at virke i praksis.

Imidlertid synes jeg, også at den formand, som vælges bør kun profilere sig på vores stands vegne i et moderne mediebillede. Lige så charmerende Anders Bondo kunne være i en medlemsforsamling, lige så bleg og detaljefokuseret fremstod han i øjnene på andre end lærere, når han optrådte i tv-debatter. Vi har brug for en formand, som kan agere overbevisende i medielandskabet ikke mindst i forældrenes øjnene, da forældrenes i bund og grund er vores nærmeste forbundsfæller, fordi de er tættest på vores arbejde, og de kan se og mærke vores engagement og kompetencer. 

Artiklen fortsætter under banneret

På min skole er der valg af TR på torsdag. På Langelinie skole er der altid kampvalg. Det burde der også være til formandsvlaget. Derfor er det synd og skam, hvis formandsvalget ender med en kåring af Gordon Ørskov Madsen. Han kan sagtens vise sig at være den rigtige formand, men et formandsvalg er også der, hvor foreningens strategi kan komme under lup, fordi forskellige kandidater kan forslå forskellige veje at gå.

I mine øjne ville det styrke medlemsdemokratiet, hvis hvert medlem fik lov til at stemme direkte til formandsvalg, ligesom vi kan stemme om overenskomst og arbejdstidsaftale.

Det ser ikke ud til, at andre i Hovedstyrelsen vil stille op til formandsvalget. Derfor håber jeg virkelig, at der sidder flere ude i kredsene med en spirrende formand m/k i maven. Flere kandidater giver mere medlemsdebat, mere medlemsinvolvering, og det styrker foreningen. I sidste giver det formandskabet et stærkere mandat til at repræsentere os.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ