Debat
3   86

Hvis vi får et nej-flertal

Stemmer vi forhandlingsresultatet ned, får vi mulighed for at indsamle medlemmernes krav til en ny arbejdstidsaftale - fra skoler og lærerkredse og lægge en ny kurs for DLF på den kommende kongres i september, som forberedelse til OK 21.

Stemmer et flertal nej, får vi klart og tydeligt vist befolkning, KL og Christiansborg, at vi ikke kan nøjes med en forhandlet hensigts-erklæring, at vi VIL have en egentlig arbejdstidsaftale med centralt fastsatte normer, så vi SIKRES ordentlige rammer om og fuldt fokus på kerneopgaven - god undervisning, elevtrivsel og tid til forberedelse med alt, hvad det rummer af teamtid og individuel tid.

Vi fortæller også ledelsen af vores fagforening DLF, at et flertal af os er uenige i "samarbejdssporet" og ønsker en anden mere kontant linje overfor KL og Christiansborg. Og nej, en socialdemokratisk regering kan ikke politisk holde til at lockoute lærerne en gang mere!

Artiklen fortsætter under banneret

Stemmer vi forhandlingsresultatet ned, får vi mulighed for at indsamle medlemmernes krav til en ny arbejdstidsaftale fra skoler og lærerkredse og lægge en ny kurs for DLF på den kommende kongres i september, som forberedelse til OK 21.

Vi får vist alle de demoraliserede medlemmer af DLF og dem, som desværre allerede har meldt sig ud, at vi vil have en fagforening, der gør det, som i arbejderbevægelsens historie har virket. Nemlig at bruge fællesskabet og den kollektive styrke til at forhandle rettigheder, normer og værn hjem, der sikrer alle de samme rettigheder.

Og vi får vist den øvrige fagbevægelse, at vi er klar over, at vi selv må gå forrest for at få ordnede forhold. At vi ikke kan forvente, at andre forbund tager kampen for os. Tør vi det, skal vi nok få sympati og opbakning fra de andre offentlige faggrupper - og få deres respekt! - såmænd også fra vores elever og deres forældre!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ