Debat

Det er en skandale

Før sommerferien satte Bondo og Ziegler forhandlingerne på pause, fordi der ikke kunne opnås enighed? Bondo gik endda så langt som at proklamere at selvom man nåede et resultat, så var det ikke muligt at have en ordentlig drøftelse på kort tid.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

20. maj sagde Bondo:

"Det er klart, at når vi havde sat en deadline, så mente vi det alvorligt. Og der er en sommerferie, som nærmer sig, og vi skal også have tid til at debattere en eventuel aftale og have en ordentlig urafstemning, så der er en klar grænse for, hvor længe vi kan blive ved med det her. Jeg kommer ikke med en aftale og siger, nu har vi lige fem dage til at stemme om det. Det kunne jeg ikke drømme om. Vi har en lang tradition for, at et overenskomstresultat bliver præsenteret grundigt på møder over hele landet". 

https://www.folkeskolen.dk/1843610/kl-og-laererne-forlaenger-endnu-en-gang-arbejdstidsforhandlingerne

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Hvordan harmonerer det med at man fremlægger et resultat 11.8. og i dag, 13.8. melder ud at afstemningen bliver fra 25.8.-1.9.?

Det giver 8 dage at stemme om det (begge dage inklusive), og 19 dage til at diskutere det. Det er måden medlemmerne serviceres i det Bondo selv kalder Danmarks mest demokratiske forening?

Men hvis han vil præsentere det lige så grundigt, som på et 27 minutters langt pressemøde, som mest var skåltaler og takketaler mellem indædte modstandere, en gevaldig ros af slutproduktet og INGEN detaljer om indholdet, så er en lang periode måske også lige meget?

Jeg er ikke imponeret! Ej heller overrasket! Jeg stemmer NEJ! Det håber jeg selvfølgelig at alle gør, og sidder du og tvivler, så spørg dig selv:

- Hvis aftalen er udgiftsneutral, hvad er så værdien af det den giver os?

- Hvis en udgiftsneutral aftale giver os noget, hvor kommer det så fra?

- Hvis de goder aftalen giver os, kommer fra os selv, hvor kommer forringelserne så?

- Hvis KL hellere vil have tillid fremfor tekst og tal der binder, hvad er årsagen til det?

Vi er vist den eneste faggruppe der har monopol på en arbejdskraft der er samfundsvital og i mangel, som forvalter vores situation så dårligt, at vi måske spises af med en aftale der giver os lov til at knæle, kysse ringen og arbejde os i graven med et smil på læben?