Blog
8   36

Dårligere stillet i ny overenskomst end under Lov nr. 409?

Abonner på nyt om Karsten Bräuner i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Spørgsmål til Bondo: Er det korrekt, at jeg med § 11a, stk. 1 bliver ringere stillet i den nye overenskomst (hvis den vedtages) end under Lov nr. 409?

§ 11a. Ret til nedsat arbejdstid fra 60 år

Stk. 1 Lærere har – når de fylder 60 år – ret til nedsat arbejdstid med op til 175 timer årligt mod tilsvarende lønnedgang. Læreren optjener fortsat fuld pensionsret i forhold til hidtidig beskæftigelsesgrad.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg formoder, at denne paragraf i forslaget til ny overenskomst erstatter det, Lov nr. 409 indførte i forbindelse med seniortid. Jeg er lige blevet 68 år og oppebærer i henhold til Lov nr. 409 en lønnet arbejdstidsreduktion på 175 timer om året (eneste rest fra regimet før 2013) i min resterende tid som folkeskolelærer - altså også i indeværende skoleår. Men hvis jeg tager et år mere - 2021/22 - bliver det ifølge § 11a, stk. 1 uden løn. Jeg vil med andre ord være ringere stillet under overenskomsten end under Lov nr. 409 på dette punkt.

Anders, sig at jeg tager fejl!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
770 andre er allerede tilmeldt