Blog
0   10

Første skoledag med børn

Abonner på nyt om Hans Eriks historier i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Tanker sætter lov 409 i skammekrogen

Johannes havde altid syntes at det virkelig gode sommervejr først kom, når skolen startede efter sommerferien. Således også i år. Børnene havde dog i den seneste uge kunnet boltre sig i solen. Lærerne havde forberedt sig, holdt møder, forberedt sig noget mere.

For et par måneder siden havde Johannes mødt en ung kollega i Brugsen. Marie fortalte (i pasende afstand) at hun havde fået nyt job hos PPR. Hun lød begejstret og kampberedt. Det var nyt, spændende, måske svært, men hun skulle nok klare det. Johannes tænkte på sin gamle skole som nu ville miste endnu en dygtig, flittig yngre lærer. Marie var glad for sin arbejdsplads, men hun havde lyst til nye udfordringer som det vist hedder. Johannes varmede sig ved Maries gejst og mærkede at han blev glad.

Nu var det så første skoledag med børn. Johannes sad parat på terrassen kl 7,15 med sin morgenkaffe. Han var vågnet tidligt som han altid gjorde første skoledag. På den anden side af hækken hørte han skolebørnene passere, de mindste med forældrene i biler. Johannes fik dårlig samvittighed over ikke at skulle noget. Men på den anden side huskede han 38 års pres på netop denne dag og mærkede et strejf af lykke.

Han håbede at skoleåret ville bringe Corona under kontrol. Men mest håbede han på at kollegerne ville opleve lidt medvind, helst i form af en overenskomst. Lærerne trængte til en periode med færre lektioner og bedre tid til forberedelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Johannes gjorde nu noget som han aldrig havde gjort ved eleverne: Han sendte lov 409 i skammekrogen!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
355 andre er allerede tilmeldt
Netværk for lærerstuderende

Vidste du, at du lige nu læser på et af Folkeskolens nye faglige netværk Lærerstuderende?

Tilmeld dig netværket og få en mail med ny faglig viden, forskning og erfaringsdeling.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.