Blog
0   15

Et ”forfatterskab” flytter ind på skolebiblioteket

Abonner på nyt om Helle Rahbek i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Idé til udstilling

Den første arbejdsuge er overstået og på mandag glæder vi os til at byde eleverne velkommen tilbage på skolen. Nu til almindelig undervisning, dog stadig med forholdsregler som håndvask, afstand og afspritning.

Jeg har gennem længere tid være på jagt efter et gammelt skab i diverse genbrugsforretninger. Nu er det endelig lykkedes. Jeg har købt et ”forfatterskab” Idéen er at der hver måned flytter en ny forfatter ind i skabet. Planen er at skabet er lukket, den første gang de kommer på biblioteket. Jeg laver en præsentation og kommer med små oplysninger om nogle af de bøger, han/hun har skrevet. Jeg håber så, at eleverne kan være med til, at vi i fællesskab finder ud af hvilken forfatter det er, og en samtale om de kender nogle af forfatterens bøger. Sammen åbner vi derefter ”forfatterskabet,” hvor jeg har placeret alle de bøger, vi har af forfatteren.

Den første forfatter er naturligvis Ole Lund Kirkegaard, da han kunne være fyldt 80 år i år. Jeg vil bl.a. fortælle eleverne om hvilken betydning han har haft for børnelitteraturen. Og vi kan sammen snakke om, hvilke bøger de kender, som han har skrevet. Og vi kan tale om de kender andre forfattere, der skriver i samme stil. Vi skal naturligvis også tale om, hvad et forfatterskab i virkeligheden er, og hvorfor de så tror, at vi på skolebiblioteket kalder vores skab for et ”forfatterskab”.

”Forfatterskabet” er tænkt som et blikfang, når de kommer ind på skolebiblioteket og det skal gerne invitere eleverne til at gå på opdagelse i materialerne. Måske kan det også inspirere til, at eleverne selv laver et forfatterskab i et papkasse, hvor der så er billeder og forskellige genstande, der fortæller både om forfatteren, men også hans/hendes bøger.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
697 andre er allerede tilmeldt
Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)