Blog
0   8

Fejlfinder

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

De mange sjove, pudsige og mere eller mindre sprogligt heldige skilte i sommerlandet, blev bl.a. diskuteret i et tysklærerforum på Facebook for nylig.

Jeg er sikker på at butikker, caféer, isboder og restauranter, måske især på den jydske vestkyst, rigtig gerne vil komme deres tyske kunder i møde og give dem oplysninger på deres modersmål. Det er så bare ikke altid sprogligt korrekt. Der er pudsige (slå)fejl, stavemåder, grammatiske brølere og andre finurligheder. Men gør det noget?

Der kom en tysklærer forbi

 Nogen gange kommer der en tysklærer forbi, morer sig lidt over fejlen. Fint nok. Nogen går lidt videre og mener at den butiksejer, der har sat skiltet ud burde have konsulteret en tyskkyndig. Ja, måske. Jeg tror ikke nogen er ude på at genere hverken tyske turister eller andre tyskkyndige med de oplysende skilte og mon ikke de fleste tyskere forstår meningen alligevel? Er vi tysklærere bare vilde med at finde fejl og finder det lidt pinligt at danskere ikke er bedre til sproget? Eller vidner måske mere om, at man enten bruger Google oversæt, er usikker på sproget men alligevel gerne vil glæde turisterne? Eller vidner det om sprogets status herhjemme og tysklærernes trang til at finde fejl? Det sidste tror jeg ikke, for så mister de, der skal lære sproget da helt motivationen.

Dårlige til at være dårlige?

Artiklen fortsætter under banneret

 Vi er så vant til at være gode til engelsk og er måske dårlige til at være dårlige på andre sprog? Bliver usikre og bange for, hvad andre kunne tænke om vores udtale, stavning osv. Skilte med sproglige fejl og finurlige fejl er ret sjove og det er godt at turde fejle. Vejen til at mestre et sprog er svær og man skal gennem mange fejl for at lære det. 

Og skiltene er jeg sikker på er skrevet og hængt op i bedste mening. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.002 andre er allerede tilmeldt