Blog
0   22

Skolestart med eller uden mundbind?

Abonner på nyt om Jan Frejlev tænker højt i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Man kan aldrig ikke-kommunikere. Derfor er det bekymrende, at lærerne ikke har hørt fra Sundhedsstyrelse og ministerium om, hvordan vi skal indrette skolen om 14 dage i en situation, hvor corona-smittetallet er højere, end da vi gik på sommerferie.

Folkeskolen er en særlig størrelse. Det er snart den eneste organisation i samfundet, hvor alt foregår i tidsrummet kl. 8-16. Det er også en organsation, som lukker alt liv ned i en måned for at starte igen fra scratch. Derfor er det helt i pagt med folkeskolens tradition, at lærerne ikke har fået opdaterede retningslinjer for, hvordan vi indretter skolelivet om 14 dage ved skolestart i forhold til coronasmittespredning. Imens vi har holdt sommerferie er smittetallet kravlet op på samme niveau som ved pinsetid. Alligevel gælder det stadig, at vi er i fuld gang med genåbningsfasen. Desværre er det umuligt at ikke-kommunikere. Kommunikation er altafgørende i krisestyring. Når øverste ledelse er tavs i en krisesituation, er det som at være ombord på en båd, der tager vand ind, og kaptajnen er gået fra borde. Tavsheden spreder usikkerhed, og spekulationer spreder sig. Fx har det sat gang i en livlig diskussion blandt mange lærere, hvordan folkeskolen skal forholde sig til mundbind. Godt nok handler Sundhedsstyrelsens retningslinjer om mundbind kun om færden i offentlig trafik i myldretiden, og lærere kan godt kende forskel på en skole og offentlig trafik. Alligevel er det legitimt, at vi spekulererer, fordi vi har ansvaret for kommunikere ud til elever og forældre i næste uge. Hvis lærerne er usikre, spreder det sig til dem, vi skal skabe tryghed for. Derfor glæder jeg mig til at høre mere om i næste uge om, hvordan vi skal forholde os til den aktuelle virkelighed, hvor vi er på vej ind i 2. fase af corona-pandemien. 

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ