Debat

Sommersatire i gak gak land

Måske ikke den fulde sandhed, men desværre nok heller ikke lysår fra virkeligheden. Bedøm selv😊

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Duuut. Duuut

Sælger: hallo, det er Netcompany

Ministeren: hallo, det er undervisningsministeren. Er det jer, der laver sådan noget med IT og hjemmesider og sådan noget?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Sælger: ja, det er lige os. Kan jeg hjælpe med noget?

Ministeren: ja, altså jeg vil gerne have et nyt intrasystem i stedet for det gamle skoleintra. 

Sælger: ja, hvad skal det nye system så kunne, som det gamle skoleintra ikke kunne?

Ministeren: tja, egentlig ikke så meget nyt. Funktionerne på skoleintra er sådan set fine nok. Måske skal der lige fjernes nogle småting. Det vigtigste er, at det nye system har et mere lækkert design, og et godt navn. Jeg har gået og tænkt lidt. Jeg synes Aula er et rigtig godt navn

Sælger: ok, det kan vi sagtens lave. 

Ministeren: det lyder godt. Hvad koster det?

Sælger: lige to sekunder. Vi har forskellige priser. Én til private kunder og en til offentlige kunder - heriblandt ministerier. 

Ministeren: hi hi, fair nok

Sælgere: hallo, så er jeg tilbage. Jeg har lige snakket med min chef. Det bliver Ca. 400.000.000 kr. 

Ministeren: hmm. Det lyder lidt dyrt. Vi har 1086 folkeskoler i Danmark. Så er det jo næsten 400.000 kr. pr. skole. Det svarer næsten til, at alle skoler i landet kan oprette en helt ny lærerstilling. 

Sælger: jo, men vi skal bruge lang tid på at designe den nye intra. Vi skal bla. finde den helt rigtige farve til forsiden. Det kræver mange rundbordsdiskussioner i den gruppe, der skal lave det nye system. 

Ministeren: hi hi, nå ja, det kan jeg godt se. Men så skal du også love mig, at det ikke går ned, hvis der er mange på samtidig. 

Sælger: hvad mener du? 

Ministeren: hmm, jo altså. Lad os nu lege at der pludselig kom en virus, som gjorde, at vi blev nødt til at lukke skolerne. Så vil rigtig mange gå på den nye intra samtidig, og så nytter det jo ikke, hvis det går ned pga overbelastning. 

Sælger: bare rolig. I skal nok få fuld valuta for de 400.000.000 kr. i betaler os for det her. 

Ministeren: ih hvor er I både gode og søde. Jeg vil rigtig gerne købe det nye system af jer. 

Sælger: det er helt fint. Så siger jeg tak for handlen😊