Blog
0   8

Unge deler stadig nøgenbilleder for fuld styrke. Det skal vi tale om

Abonner på nyt om Anders Thorsen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvis vi tror, at de unge er stoppet med at dele nøgenbilleder, er vi for naive. Det stopper ikke. Derfor må vi diskutere, hvordan vi skaber rum for samtale om dick pics og andre nudes.

”Anders, det er altså helt normalt at blive spurgt, om jeg ikke vil sende nudes!” Sådan lød en af reaktionerne fra en pige, da en snak i min 8. klasse faldt på nøgenbilleder. Jeg studsede over det. Jeg er ikke naiv, for selvfølgelig bliver der også delt nøgenbilleder blandt mine elever. Men jeg blev alligevel nysgerrig, så jeg satte gang i min egen lille undersøgelse.

Blandt de 16 piger i min 8.klasse er 11 af dem blevet spurgt, om de ikke vil sende nøgenbilleder. 9 af dem har fået tilsendt nøgenbilleder – vel at mærke uden at have bedt om det! En fortalte endda, at hun havde siddet på snapchat i sofaen med sine forældre, mens en stiv diller tikkede ind, til forældrenes store overraskelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Nu er det her jo min helt egen, uvidenskabelige undersøgelse, men hold da op nogle høje tal! En googlesøgning vil hurtigt vise, at mine elever ikke er særlige. Den ene undersøgelse efter den anden viser, at det med deling af nudes er særdeles udbredt blandt de helt unge. At der kan være negative konsekvenser af delingskulturen bland de unge, kender vi: Hævnporno, umbrellasag og den modbydelige hurtcore, som for nyligt fyldt i medierne.

 

Skab rum for at tale om dick pics

Selv tænkte jeg, at den enorme fokus på deling af nøgenbilleder i kølvandet på umbrellasagen havde fået en hel generation til at tænke sig alvorligt om, inden de trykker send eller del. Men da umbrellasagen kørte med fuld fart i medierne for et par år siden, var mine 8.klasser blot 11-12 år. Så jeg må konstatere, at vi ikke kan hvile på laurbærrene og tænke: ”Nu er de vaccineret”.

Tværtimod skal samtalen om delingskulturen fortsætte og fortsætte. I min 8.klasse kunne min megagode kollega og jeg sætte den i en faglig kontekst, da vi alligevel ville afslutte skoleåret med et kampagneprojekt. En gruppe valgte at arbejde med nudes, og deres kampagne satte virkelig gang i snakken i klassen!

Jeg er dog sikker på, at vi ikke kan overlade hele ansvaret hos skolen. Forældre og andre voksne har her også et kæmpe ansvar. Fælles for vi voksne er, at vi ikke skal være fordømmende overfor de unge. Til gengæld kan vi være nysgerrige og skabe rum, hvor de unge trygt kan tale om nudes og dick pics, og hvad de gør og ikke gør. For lad os se det i øjnene: Delingerne stopper ikke!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ