Onlineundervisning
9   6

Forsker: Mobilen distraherer ikke mere end at kigge ud ad vinduet

"Tidligere blev de studerende distraheret af andre ting end mobilen. Man kiggede f.eks. ud ad vinduet, når undervisningen ikke fængede. Jeg tror, at hvis vi havde haft data på, hvor tit studerende kiggede ud ad vinduerne før hen, så havde graden af distraktion svaret til det, vi ser i dag, hvor det er mobilen, der tager vores opmærksomhed", siger professor David Dreyer Lassen efter i to år at have overvåget 470 universitetsstuderendes mobilforbrug for at finde sammenhængen mellem brug af smartphones i undervisningen og de studerendes akademiske præstation. Resultatet viser, at indlæring og karakterer ikke bliver påvirket negativt, når de studerende har en mobil med til kurserne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.901 andre er allerede tilmeldt
Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt