Blog
0   8

Skolegårdsbænkesnak

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Når vi sidder der på bænken i skolegården, så går snakken om alt og intet. Filosoferende, vi undrer os og kommer med nye spørgsmål. I tiden fra påske har mit team haft alle gårdvagterne, fordi årgangene holdt forskudt frikvarter, så der har også været tid til en snak.

Billede fra Needpix.com

Vi snakkede om alle de mange måder nødundervisning er organiseret på.

Claus Hjortdal sagde for et stykke tid siden, at skolerne ikke havde råd til Coronaundervisning med de små hold og dermed dobbelt lærerdækning. En af mine kolleger sagde: ”Hvor mange steder, tror I det foregår? For det er da ikke her?” Vi har alle venner, der er lærere, og kunne komme med meget forskellige eksempler.  

Så kommer der nogle børn, som hilser og vinker til os fire der på bænken. De hører til i specialklassen /basen/c-klasserne – kært barn mange navne.  Børnene er tilknyttet en klasse. Mens de er små, er de meget i egen klasse efterhånden mere og mere i specialtilbuddet. Snakker om de børn egentlig får den bedste skolegang, de kan få.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi snakkede om Overenskomsten og de forhandlinger Anders Bondo og Michael Ziegler er i gang med.

Hvordan det endnu engang er blevet udskudt. Om de to kan nå frem til en forlig eller det hele bare bliver udsat igen, igen, nu under påskud af Corona? Vi vendte lige lockouten endnu en gang og hvilke spor, den havde sat i os. Vi var alle fire ansat på skolen i 2013, så vi kan godt huske tiden før. De 3,5 timer vi underviser mere nu end før, er nemt at se på skemaet og mærke på forberedelsestiden.

Hvordan frikvartererne var blevet forlænget så skoledagen fik den rigtige længe. Hvad bliver resultatet, skal vi stemme ja eller nej, næste gang. Over 7 år uden en overenskomst – hvordan kan det lade sig gøre?

Lige nu planlægger vi næste skoleår, som om Corona ikke findes.

Vi lukker øjnene for Corona og planlægger som alt igen er normalt. Vi skal vaske hænder og spritte mere af, men indstiller os på almindelige skemaer med flere klasser og de fag, vi er bedst til.

Rigtig glædelig sommer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
800 andre er allerede tilmeldt