Blog
0   5

Venskaber på tværs af etniciteter

Abonner på nyt om Imperfectus i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Er der udfordringer med at at få børn på tværs af etniciteter til at lege eller interagere sammen?

“Forskningsprojektet om skolebørns sociale liv viser således, at der ikke opstår social integration mellem etniske minoritets- og majoritetsbørn alene ved, at man sørger for, at de går i klasse sammen.” Vive, 2020.

Man bør ikke negligere at den offentlige debat også påvirker børnene feks. når far og mor sidder hjemme i stuen og lytter og kommenterer på fjernsynsudsendelser/nyhedsudsendelser, sidder barnet og lytter med og på den måde internaliseres forældrenes synspunkter i barnet. Børn spejler sig nemlig i sine forældre.

Artiklen fortsætter under banneret

Indsats

En effektiv måde, at skabe samhørighed mellem elever på, er igennem fælles oplevelser. Igennem mit arbejde med socialt udsatte/kriminalitetstruede og kriminelle børn og unge (både tosprogede og etniske danskere) oplevede jeg, hvad fælles oplevelser gør for relationen; den skaber samhørighed og et tæt bånd, som senere bliver til minder. Minder, som ikke kun handler om selve oplevelsen, men også om dem man delte oplevelsen med. En fjern person/farve bliver nu til en personlighed. Et navn. En ven.

 

kilde:

Vive - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd 2020:

www.vive.dk/da/nyheder/2020/det-kniber-med-venskaber-mellem-etniske-minoritets-og-majoritetsboern-i-skolen/

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ