Blog
0   3

Afgangsprøver i dansk for specialklasseelever

Abonner på nyt om Specialpædagogik i praksis i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det at føre til eksamen i specialklasserne, er noget der er vigtigt. De unge mennesker skal ikke afskæres muligheden for at komme ind på en ungdomsuddannelse.

Vi er så småt ved at lægge an til at få ført vores 9 klasses elever til afgangseksamen næste år. Men der er et benspænd. Det har tidligere været muligt at dele prøven op i to fx for dansk over to år. Det er ikke længere muligt, så alle prøverne skal tages i dansk samme år.

Pensum er omfattende til mundtlig dansk, og derfor kunne det være en god ide at gå i gang i 8 klasse, så man har to år til at nå gennem de 8 fordybelsesområder. Endvidere er det en god ide, hvis det kan lade sig gøre at køre parallelløb mellem tilsvarende klasser, så kan man lettere differentiere undervisningen hvis man er to dansklærere

Artiklen fortsætter under banneret

Og en tanke er også at det er et teamsamarbejde. Og at fx historie som fag, også kan køre et tema om det moderne gennembrud og industrialiseringen, så man får en kobling til det ældre litteratur man også skal læse ifølge lovkravene.

 

Photo by matty_parks on Reshot


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.511 andre er allerede tilmeldt