Blog
5   65

Jobsøgning som lærer - mine erfaringer

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg har fået nyt job. Jeg skal stadig arbejde i folkeskolen, men bare tættere på min bopæl. Og selvom jeg glæder mig til nye udfordringer, ser jeg også tilbage på en noget hektisk og ikke mindst tankevækkende tid med jobsøgning.

Jeg tog beslutningen om jobskifte ret tidligt i dette skoleår. Jeg var flyttet og havde nu hele fem kvarters kørsel til min skole. Selvom jeg på alle måder var glad for stedet, kunne det ikke fortsætte i det lange løb. Jeg ville gerne færdiggøre min 9. klasse, men så skulle jeg også videre. Og målet var at finde et lærerjob i udskolingen her på Sydvestsjælland, hvor jeg huserer.

Skoler er meget forskellige

Artiklen fortsætter under banneret

Selvom jeg nok godt vidste det i forvejen, så blev det lynhurtigt klart for mig, at skoler er meget forskellige. Hvordan ser de på inklusion? På fagligt udfordrede elever? På lærernes forberedelse? Osv. Osv. Og det gik samtidig op for mig, at jeg havde nogle kæpheste, som jeg ikke kunne skjule, når jeg sad til en samtale. Jeg kunne fx ikke lyve om, hvad min holdning til nationale test er. Jeg kunne heller ikke skjule min holdning til de lange skoledage eller til kommunale hurraprojekter med dyrt betalte konsulentfirmaer i spidsen.

Vær ærlig og autentisk - og find den rigtige skole for dig  

Jeg er hudløst ærlig – også i en ansøgning og til en jobsamtale. Jeg har holdninger, og jeg er ikke bange for at sige dem højt. Og da jeg efter ti ansøgninger, tre jobsamtaler og tretten afslag stod foran min leder og småtudede lidt i frustration, spurgte jeg hende: ”Tror du, de kan være bange for, at jeg har holdninger til folkeskolen?”, vidste jeg med mig selv, at hendes svar var ligegyldigt. For jeg ville ikke lave om på mig selv. Og jeg ville ikke lyve og skjule mig bag en ja-hat blot for at få jobbet. 

Farvel og goddag

Med afslutningen af et skoleår siger jeg farvel til Fløng Skole, som har været med mig på en rejse igennem fem år, hvor jeg har udviklet mig utroligt meget som lærer. Jeg ved mere om, hvad jeg står for, og hvordan folkeskolen - efter min mening - bør se ud for at rumme, udvikle og danne alle børn og unge. Fløng Skole var ikke bange for mig og mine holdninger. 

Med starten på et nyt skoleår efter sommerferien siger jeg goddag til Byskovskolen i Ringsted (afd. Benløse). Jeg har bestemt indgået nogle kompromiser, sådan må det være, men til gengæld føler jeg mig mødt i den lærer og person, jeg er. Og det, fandt jeg ud af undervejs, er noget af det allervigtigste for mig. 

Held & lykke til alle jer, der starter på en ny skole efter ferien - og rigtig god sommer til alle!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.796 andre er allerede tilmeldt