Anmeldelse Ordblind/læsesvag
0   62

Raketprogrammet genoplivet

Mange elever har stadig god gavn af et fysisk materiale. Det giver bedre koncentration, ingen forstyrrelser af de elektroniske devices mange muligheder. Jeg glæder mig til at bruge "Ny staveraket".

Ny staveraket

Fakta


Titel
Ny staveraket

Pris
71,25 kroner per hæfte

Sider
40

Forlag
Alinea

"Ny staveraket" er en revideret udgave af evalueringsmaterialet "Staveraketten"Materialet arbejder med fem udviklingstrin i stavningen. Elevernes stavefærdigheder kortlægges med udgangspunkt i disse fem trin: sproglig opmærksomhed, lydret stavning, lydfølgeregler, morfemer og retskrivning. Materialet dækker den samlede staveudvikling fra indskoling til udskoling.

Artiklen fortsætter under banneret

Fasemodellen er illustreret med raketmodellen, som giver eleven et overblik over staveudviklingsfaserne. I hver fase, hver raket, er der forskellige delfærdigheder, som eleven skal arbejde med.

Øvehæfterne til fase tre er ikke kun ændret indholdsmæssigt, men også omslag og opsætning er mere holdbart og brugervenligt.

I øvehæfterne til fase tre skal eleverne arbejde med lydfølgeregler på niveau 1, 2 og 3. Hvert kapitel i hæfterne starter med elevens mål med opgaverne. Mit mål: Jeg kan skrive flere konsonanter først i ordet korrekt. Derefter følger opgaver med for eksempel to konsonanter i forlyd.

Opgaverne er relevante, systematiske og lette at forstå for de fleste elever. De svageste elever vil få størst udbytte af at blive guidet af en voksen. Mange elever har stadig god gavn af et fysisk materiale. Det giver bedre koncentration, ingen forstyrrelser af de elektroniske devices mange muligheder. Til gengæld savner man muligheden for, at eleverne selv kan se, hvilke fejl de begår.

"Ny staveraket" er tænkt både til evaluering i hele klasser og til kortere forløb af grupper eller enkelte elever med specifikke udfordringer. Som bruger af "Staveraketten" synes jeg, at "Ny staveraket" har gennemgået en synlig opgradering, og jeg glæder mig til at arbejde med materialet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.280 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.267 andre er allerede tilmeldt