Lærernes Pension
0   18

Lærernes Pension stopper investering i kinesisk overvågningsfirma

Otte danske pensionskasser har investeret i alt 125 millioner kroner i fire kinesiske firmaer, der anklages for at krænke menneskerettighederne. Det skriver Politiken i dag. Lærernes Pension trækker nu sin investering.

Lærernes Pension er en af de otte pensionskasser, som har investeret i iFlytek, Dahua, Sensetime eller Hikvision, der anklages for at bidrage til masseovervågning og forfølgelse af etniske minoriteter i den kinesiske provins Xinjiang.

Anklagerne kommer blandt andet fra USA, som i efteråret forbød amerikanske virksomheder af eksportere varer til de kinesiske firmaer uden særlig tilladelse. De fire firmaer afviser selv anklagerne.

Artiklen fortsætter under banneret

Lærernes Pension har ifølge Politikens oplysninger investeret 578.307 kroner i firmaet iFlytek, som ifølge Reuters har leveret stemmegenkendelsesteknologi til politiet i Xinjiang.

Desuden har indgået firmaet ingået i et strategisk partnerskab med fængselsvæsnet i provinsen, hvor det anslås, at 800.000 til to millioner mennesker sidder tilbageholdt i koncentrationslejre.

Lærernes Pension har gennem et screeningbureau forsøgt at komme i dialog med firmaet, men da det ikke er lykkedes, har pensionskassen nu valgt at frasælge den omdiskuterede investering, oplyser investeringsdirektør Morten Malle til Politiken.

De otte pensionskasser er, udover Lærernes Pension, Danica, PFA, Lægernes Pension, Velliv, P+, PKA og Pædagogernes Pension.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
752 andre er allerede tilmeldt