Sorø Akademi har hvert år siden 1983 lagt hun til et årligt debatmøde om uddannelsespolitik. I år kan mødet på grund af corona blive virtuelt.

Corona-erfaringer bliver tema for årets Sorø-møde

Skoledagens længde bliver formentlig et varmt emne, når årets uddannelsespolitiske debatmøde, ministerens Sorømøde, løber af stablen den 5. september. Det vides endnu ikke, om mødet afholdes fysisk eller virtuelt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Grundet coronasituationen er det endnu usikkert, om det traditionelle Sorømøde i 2020 afholdes virtuelt eller fysisk på Sorø Akademi, som det plejer.

Men afholdt bliver det. Den 5. september. Det oplyser Undervisningsministeriet, som netop har sendt invitationer ud.

Temaet for årets undervisningstopmøde bliver erfaringerne fra nødundervisningen grundet coronakrisen, og hvad de kan bruget til i udviklingen af fremtidens skoler og uddannelser.

"Hvilke nye måder at lede, organisere, undervise og lære på er opstået som følge af krisen, og kan de bidrage med noget positivt til den eksisterende praksis?", lyder det i invitationen, som fortsætter:

Minister: Vi skal finde ud af, hvor vi står fire år efter inklusions-eftersynet

"Hvordan har undervisningen under COVID-19 påvirket elever og studerendes faglige udbytte, motivation og engagement? Og hvilken betydning har nedlukningen af samfundet haft på børn og unges trivsel og sociale fællesskaber?"

Kortere skoledage kan blive et tema

Skoledagens længde bliver formentlig et varmt emne på årets Sorø-møde. For to uger siden kom ministeren nemlig med en opsigtsvækkende udmelding her på folkeskolen.dk, da hun erkendte, at mange elever så ud til at have haft gavn af en kortere skoledag under coronakrisen.

Minister i kovending: "Nogle elever har haft rigtig god gavn af kortere skoledage"

Tidligere har hun ellers stået stejlt på, at de længere skoledage, der blev indført med reformen i 2013, er nødvendige.

Som sent som i januar var hun i samråd i Folketinget, netop som hun havde færdiggjort en rundtur til lokale lærerkredse i hele landet. Her lød det:

"Nu har jeg været rundt og snakke med alle lærerne i hele Danmark, og de synes alle sammen, at skoledagen skal være endnu kortere. Jeg er ikke enig".

Eferårets Sorømøde bliver det andet af slagsen, efter Pernille Rosenkrantz-Theil blev udnævnt som undervisningsminister.

Det første blev flyttet fra august 2019 til februar 2020, da Rosenkrantz-Theil først fik overdraget nøglerne til ministeriet i slutningen af juni.

Mødet i februar havde inklusion som tema, mens det andet Sorø-møde med den nuværende undervisningsminister i spidsen altså kommer til at stå i coronaens tegn.

Det var Bertel Haarder, der i sin tid som undervisningsminister tog initiativ til det årlige topmøde på Sorø Akademi, hvor den siddende undervisningsminister inviterer til debat om et aktuelt uddannelsespolitisk tema. Sorø-mødet har været afholdt siden 1983.

Powered by Labrador CMS