Debat

En lærer under anklage – er der en procedure?

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg undrer mig i grunden over, at unge mænd går lærervejen i dag! Det sker, at mandlige lærere anklages for at befamle skolepiger.

Kvinder må godt kramme - de er moderlige og formår at angstreducere via kropskontakt.

Hvis en mandlig lærer gør det, kan han risikere at ryge ned ad slisken: Han anklages meget nemt for at have været for tæt på eleven. Rygterne starter, forældrene ringer sammen, læreren kan ikke sove om natten - og det kan ende med et mentalt sammenbrud.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Derfor:

Lad kvinderne klare den moderlige omsorg. Og det bør betones, allerede før en ung mand starter på en pædagogisk uddannelse! Og det bør tages op igen og igen.

Hvis en mand ser en elev, der sidder og græder, så gå tre skridt tilbage, og ring efter skolens omsorgsperson! Naturligvis en kvinde. Hun har lov til at trøste … Beskyt dig selv! Undgå kropskontakt! Du er ikke pigens/drengens far. Gå væk fra situationen!

Folkeskolen nummer 10 - en lærer vil godt advare andre: Beskyldninger om seksuelle overgreb har sendt en lærer til tælling; han er ikke længere i stand til at undervise. Det her koster både på det menneskelige plan - og det økonomiske.

Der bør være nogle metoder, der bliver præsenteret i læreruddannelsen. Lad os kalde metoderne konfliktløsning uden kropskontakt. Der bør være en procedure på den enkelte skole. Og der bør være hjælp til den lærer, der er kommet i klemme. At sidde alene derhjemme kan gøre enhver syg.

Unge mænd, der påtænker at arbejde med børn, bør tænke sig godt om! Man kan være en velanskrevet lærer i mange år. Men pludselig kan læreren (især mænd) være jaget vildt! At gå ture i skoven og dyrke motion er ikke nok. Det vil blive meget vanskeligt at komme på ret køl igen!