Blog
2   11

Årsplan i håndværk og design. 3. klasse.

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Selvom der intet nyt er kommet fra ministeriel side omkring håndværk og design i 3. klasse fra august, har jeg lavet en årsplan ud fra egen overbevisning og erfaringer.

Sidste undervisningsuge er i gang, og selvom sommerferiens lune venter lige om hjørnet, er manges tanker omkring næste skoleårs undervisning.

Næste skoleår byder på et nyt fag for 3.klasserne. Skolerne løser det nye fag på mange forskellige måder, og selvom der, endnu(!), ikke er nogle faghæfter at læne sig op ad, er mange gået i gang med at forberede faget. 

I vedhæftede finder du mit forslag til en årsplan, der er lavet med udgangspunkt i mine erfaringer med at undervise de mindste elever i håndværk og design.

Årsplanens opbygning

Artiklen fortsætter under banneret

Der er i alt 10 forløb, der spænder fra simple til mere krævende teknikker. Afslutningsvis samles de lærte teknikker i et forløb, hvori de hårde og bløde materialer mødes i et produkt. 

Årsplanen er inddelt i:

Måned - hvornår forløbet er tænkt

Forløb - navnet på forløbet

Færdighed - hvilke færdigheder skal eleverne lære?

Flerfagligt - hvilke fag kan forløbet med fordel samarbejde med?

Mål - målene beskrives

Materialer og værktøj - oplistet

Beskrivelse af forløb - kort beskrevet

Imellem hvert forløb er der indsat en "pause", hvori man kan gå en tur, lege på legepladsen, se på træer, bygninger e.lign. Fordi der skal være plads til leg, til at bygge en snemand og til at se årstidernes skiften. 

Hvis du har spørgsmål til årsplanen eller forløbet, er du velkommen til at kontakte mig. 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.259 andre er allerede tilmeldt