Anmeldelse Pædagogik
0   55

Tegning er børns skriftsprog

Krusedullerne er et supplement til det talte og større børns skrevne ord. Tegninger er stærke meddelelser fra barnet til omverdenen.

Hør, hvad jeg tegner

Fakta


Titel
Hør, hvad jeg tegner

Forfatter
Anja Kirkeby

Pris
350

Sider
164

Serie
Lyst og læring

Forlag
Akademisk Forlag

Anja Kirkebys bog behandler hendes dybe indsigt i, hvad tegninger er. Bogen er en spændende rejse i tegninger, samtalen om tegninger og teori. Der er mange praktiske eksempler fra hendes egne og andre børns udvikling fra toårsalderen og frem til 15 år.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen indledes med fortællinger om, hvorfor børn tegner, og hvordan voksne ofte forbigår interessante samtaler med børnene om deres tegninger.

Anja Kirkeby åbner for tegneuniverset ved at gennemgå børnetegninger og anskueliggør de mange intentioner, børn har med at tegne. ”Hør, hvad jeg tegner” præsenterer samtidig en række fagbegreber vedrørende børns tegneudvikling.

Børns tidlige skribletegninger er en tilgang til at forstå verden og sig selv. Vi får god viden om børns intentioner med at tegne, som gør det muligt at tale med børnene om deres tegninger, støtte og udfordre dem i tegneprocessen.

Børn eksperimenter med tegneredskaberne. Børnene skal både forholde sig til og beherske tegneredskaber, papir og underlag. De undersøger egne bevægelser, øver sig i pincetgrebet eller at holde med en knyttet hånd. De undersøger, hvad der sker på og med papiret.

Vi kan få meget at vide om såvel det enkelte barn som børn i almindelighed, hvis vi går på opdagelse i deres tegninger. Man får et godt indblik i, hvad der optager og fylder i barnet. Det er blandt andet optaget af kroppen, kropssprog og sex.

Bogen behandler også, hvordan børn bruger tegn og symboler, og hvordan symboler kan afkodes og forstås af andre.

”Hør, hvad jeg tegner” vægter både det anerkendende og æstetiske læreprocesser. Denne bog kan anbefales alle mennesker, der er tæt på børn og unge.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.674 andre er allerede tilmeldt

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
712 andre er allerede tilmeldt

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.269 andre er allerede tilmeldt